Derfor er dette godt nytt for Norge

Norges grupperivaler i trøbbel – begge kapteinene utvist på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kokte over for den ene og den andre på tampen av Nations League-oppgjøret mellom Slovenia og Kypros.

Slovenia-stjernen Josip Ilicic var blant spillerne som mistet hodet. I det 90. minutt var kapteinen altfor sent ute i en duell med Kypros' Giorgos Vasiliou, og Ilicic fikk dermed sitt andre gule kort for kvelden.

Se utvisningene i videovinduet øverst.

Det betyr at Slovenias største stjerne må stå over den kommende Norge-kampen i Ljubljana.

– Det er godt nytt for Norge. Ilicic viste på Ullevaal at han har noe de andre slovenerne ikke har. Det er en klar svekkelse for det laget. I en hjemmekamp ville han helt klart vært en stor trussel for Norge, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Atalanta-spilleren startet på benken mot Norge på Ullevaal, men teknikeren skapte nok av trøbbel for det norske forsvaret da han kom inn i løpet av den andre omgangen. Sykdom var årsaken til at den 30-årige nøkkelspilleren startet på benken i det oppgjøret.

Kypros-kapteinen så også rødt
​Men den danske dommeren fikk mer å gjøre i løpet av de seks overtidsminuttene. Seks minutter på overtid stoppet Kypros-kapteinen Jason Demetriou en kontring på svært ulovlig vis da han sparket ned en slovensk angriper. Demetriou fikk direkte rødt, og det betyr at han også står i fare for å miste kampen mot Norge.

Det var for øvrig den tredje utvisningen i kampen, for allerede i det 66. minutt fikk kyprioten Grigoris Kastanos sitt andre gule kort for kvelden. Kampen endte 1-1.

Norges assistenttrener, Per-Joar Hansen, fikk også med seg utvisningene i Slovenia.

– Det viser at alle kampene er tøffe. Det er mye kort, både gule og røde. Det har vi også fått. Vi må bare konsentrere oss om oss selv og holde hodet kaldt, sier Perry til TV 2.

– Interessant å se
​Norges neste kamper i Nations League er begge på bortebane. Først Slovenia den 16. november, så Kypros 19. november. Mathisen er spent på hvor motiverte Norges kommende motstandere vil være i disse kampene.

– De spiller etter alt å dømme for å unngå sisteplassen. Ved et nedrykk, vil begge disse lagene ha gode muligheter for å kvalifisere seg til sluttspill fra nivå D. Så det blir veldig interessant å se hva de vil legge i disse kampene. Jeg har en følelse av at vi nok kan få litt overraskende resultater, sier TV 2-eksperten.

Men Mathisen mener også at Slovenia-kampen kan bli en tøff nøtt likevel.

– Slovenia var ventet å være en av Norges tøffeste rivaler i gruppen, men de har hatt mye utenomsportslig trøbbel. Det vil ikke overraske meg om slovenerne har på plass en ny trener før de neste kampene. Det kan gi en ny giv og gjøre Norges jobb vanskeligere.

Slovenia-treneren Tomaz Kavcic er under hardt press etter skuffende resultater. I tillegg ønsker ikke Atlético Madrid-stjernen Jan Oblak å spille for landslaget grunnet en konflikt med treneren.

Før de to siste kampene leder Norge gruppen. Bulgaria og Norge har begge ni poeng og er likt på innbyrdes oppgjør, men Norge har bedre målforskjell enn bulgarerne.