Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohamed Elyounoussi og Joshua King var to av Norges mest sentrale spillere i seieren over Bulgaria tirsdag.

Elyounoussi ble matchvinner, mens King markerte seg med en kjempebom og å ha blitt forsøkt sparket ut av kyniske bulgarere.

Til helgen møtes de to i Premier League når «Moi»s Southampton gjester King og sørkystrival Bournemouth.

Ordkrigen var raskt i gang etter kampen.

– Pass på nå

Allerede i TV 2-intervjuet like etter kamp lovet King mål til helgen, og når de to møtes i pressesongen etterpå er han kjapp med meldingen.

– Vi er i form vi, vi ligger på sjetteplass. Jeg vet ikke hvor de ligger, sier King som et stikk til Moi.

– Pass på nå, var Mois svar, vel vitende om at klubben hans ligger ti plasser lavere på Premier League-tabellen.

Han spør også om hvordan tilstanden på Kings ankel er.

Norges ubestridte førstevalg som spiss hadde trøbbel med den allerede i forkant av kampen. To dager før kamp kunne han ikke gå på den, og på den siste treningen ga han seg etter bare et drøyt kvarter.

Fikk gjennomgå

Det merket han også underveis i kampen mot Bulgaria.

– Jeg slet med ankelen. Jeg har aldri villet spille en fotballkamp så mye som jeg ville i dag. Det skulle mye til for at jeg stod over kampen i dag. Selv om jeg ikke var 100 prosent, så ville jeg gi alt for laget, sier King til TV 2.

26-åringen fikk røff behandling av bulgarerne. Det kunne virke som om de bevisst gikk etter King, og hans dårlige ankel.

Totalt fikk de fire gule kort for taklinger på spissen, som også flere ganger ellers ble lagt i bakken.

Etter 72 minutter ble King taklet utover sidelinjen av Nikolaj Bodurov, og da klarte ikke nordmannen å holde seg lenger. Han ga klar beskjed og gestikulerte mot stopperen.

– Jeg tror bare jeg hadde fått nok, sier King.

– Jeg vet ikke om de hadde fått beskjed av treneren om å ta meg ut. Det er greit det, men de må gjøre det på en ordentlig måte. Det var flere ganger, og jeg spilte med en dårlig ankel. Det er flaks at jeg går herfra frisk, så vi kan prøve å slå Southampton på lørdag.

Blir mobbet

Han følte seg også snytt for en straffe, da han ble revet ned i boksen så trøyen hans flerret opp. Ifølge King fikk han beskjed av dommeren om at det var for tidlig i kampen.

Målformen til spissen er ikke helt på topp på landslaget, og han står uten mål på de fire første kampene i Nations League.

Bommen han hadde på slutten, omtaler han som sin verste noensinne. Allerede er resten av guttene på landslaget begynt å mobbe han for bommen.

– Jeg har en del meldinger på WhatsApp og fra kompiser på Romsås. De fleste ler av det. Tarik Elyounoussi mobbet meg litt også, flirer King.