FORSKJELL: Astrid S har hatt forskjellige frisyrer og klesstil fra da hun entret rampelyset og frem til 2018.
FORSKJELL: Astrid S har hatt forskjellige frisyrer og klesstil fra da hun entret rampelyset og frem til 2018. Foto: NTB Scanpix

Astrid S STORE forvandling:

– Kvittet seg med «babe-stempelet»

OSLO (TV 2): Moteeksperter mener Astrid S har jobbet for å kvitte seg med «babe-stempelet». Selv mener artisten at forandringen kan forklares på en enklere måte.

Astrid Smeplass, eller Astrid S, har vært en folkefavoritt siden hun var med på Idol i 2013.

– Helt naturlig

Astrid S vunnet Spellemann-prisen, hun har vært på den amerikanske Billboard-lista og toppet VG-lista.

For tiden er hun aktuell med låta «Emotion», som ikke overraskende ligger på de fleste norske topplister på Spotify.

Tross all denne suksessen, er det ingen divanykker å spotte hos 21-åringen. I 2018 har hun oftest vært å se i komfortable klær og med beskjeden sminke.

– Det er en naturlig ting når man vokser opp. Jeg var 16 da jeg begynte med musikk, nå er jeg 21. Jeg tenker at det bare er naturlig at man utvikler stilen videre, forklarer den jordnære dama fra Trønderlag.

Moteeksperter applauderer

Da hun ble et husholdningsnavn som 16-åring var hun kjent for sitt lange blonde hår, som nå er blitt til en kort og hipp frisyre.

– Hun fikk en tydelige stil med den nye frisyren. Det var en stor overraskelse da Astrid la ut bilder gatelangs i New York med ny kort frisyre. Hun var også iført norsk design, signert Anne Karine Thorbjørnsen. Det er bare å applauderer, sier Celine Aagaard kreativ leder og designer for Envelope1976.

– Astrid S har hatt et betydelig stilskifte, hun har kvittet seg med «babe-stamplet» for lengst, og har en tydelig gjennomført stil, forklarer hun videre.

REDAKTØR: Mange kjenner Celine Aagaard som redaktør, blant annet for StyleMag og Topp.
REDAKTØR: Mange kjenner Celine Aagaard som redaktør, blant annet for StyleMag og Topp. Foto: Vegard Grøtt

Stiltips

Astrid S måtte først le da TV 2 ba henne komme med motetips, men et råd ønsket hun å dele:

– Bruk joggesko! Det er godt for føttene, også ser det kult ut.

Aagaard mener popstjernen gjør lurt i å prioritere fottøyet.

– Sneakers-trenden har kommet for å bli. Astrid S viser at hun klarer å kombinere denne trenden med både tyllkjoler, skjørt og og jeans med et avslappet og gjennomført uttrykk.

Vunnet priser

– Astrid har jo ikke en sukkersøt jentestil, men hun er fortsatt ungdommelig og fresh, sa moteblogger Caroline Skjelbred til Min Mote i 2014.

I 2017 ble hun kåret til Norges best kledde av Costume, men da var stilen juryen beskrev helt annerledes:

«På scenekanten er hun kjent for å stille i smådristige plagg nedtonet med en oversized hettegenser, et par sneakers eller et kult statementplagg. På fritiden er ikke Adidas-logoen til å komme unna. Astrid S elsker den sporty og avslappede looken – men ser like fantastisk ut i alt. Alt kler den smukke!»