Lene Sleperud (29) skadet seg stygt på Farmen

Kjæresten var uheldig og skadet Lene Sleperud (29) med ljåen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tirsdagens episode av Farmen ble det svært dramatisk på Gjedtjernet gård i Grue.

Det var da Tonje Frøystad Garvik (29), Lene Sleperud (29) og Sølvi Monsen (55) skulle bruke ljåen på jordet, at det ikke gikk helt som det skulle.

– Jeg var sammen med Sølvi og Tonje for å slå kornet med ljå. Og som de Oslo-jentene vi er, så fant ut at vi ikke hadde særlig god teknikk på det. Derfor spurte vi Sølvi om hun kunne hjelpe oss. Etter hvert så begynte jeg å få taket på det, og Tonje kom bort til oss for å vise at hun også har blitt god. Plutselig hører jeg bare en liten, uforklarlig lyd og kjenner at noe sitter fast i leggen, forteller hun.

SLIK SER DET UT I DAG: Lene sender oss dette bildet av arret på beinet i dag, flere uker senere. Foto: Privat
SLIK SER DET UT I DAG: Lene sender oss dette bildet av arret på beinet i dag, flere uker senere. Foto: Privat

– Jeg husker jeg tok ned på leggen min og kjente at blodet pumpet – jeg tåler jo ikke blod en gang! Idet jeg titter ned, så ser jeg bare stjerner og deiser rett i bakken, forteller hun til TV 2.

Det verste hun har opplevd

For Tonje, som var skyld i skaden, ble det også en fæl opplevelse.

– Det er den verste følelsen jeg har hatt i kroppen – å se henne og vite at jeg har gjort det. Ljåen min kuttet et hakk inn i leggen til Tonje. Jeg datt sammen der og da, det er den verste følelsen jeg har hatt i hele mitt liv, sier Tonje i tirsdagens episode.

Heldigvis tok Sølvi grep om situasjonen.

– Hun var veldig snar med å bruke genseren til Tonje for å stoppe blødningen. Heldigvis hadde jeg superhelten Kjetil som bar meg ned til storbondehuset hvor 1918-legen tok hånd om meg. Jeg måtte sy fem sting og få stivkrampe-sprøyte, forteller Lene til TV 2.

Hadde flaks

– Legen sa at jeg hadde superflaks fordi ljåen traff på siden av leggen og ikke midt på skinnleggen, for da kunne det fort røket både bein og sener, sier hun.

I dag kan hun og Tonje le av hele hendelsen. Det gikk heldigvis bra, selv om Lene har fått et arr som minne etter ljåen.

– Jeg har fått et ganske kult arr på siden av leggen nå, så i stedet for å ta en tatovering har jeg nå et ordentlig minne fra Farmen-opplevelsen, sier Lene.

Farmen ser du tirsdag, onsdag og søndag på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.