Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England tok en råsterk 3-2-seier borte mot Spania i Nations League tirsdag. Spesielt før pause imponerte engelskmennene stort. To scoringer av Raheem Sterling og ett mål av Marcus Rashford sørget for at Spania ble sendt i garderoben til øredøvende pipekonsert.

Tonen ble satt etter 12 minutter. Eric Dier tok rennafart og pløyde Sergio Ramos i bakken.

Se taklingen i videovinduet øverst!

Dier fikk naturlig nok gult kort etter taklingen, som siden har gått som en farsott på sosiale medier.

En rekke Liverpool-supportere trykker Dier til sitt bryst etter taklingen, kanskje med behandlingen Ramos ga Mohamed Salah i Champions League-finalen i mai i bakhodet.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller har fått med seg oppstyret rundt taklingen.

– Ramos får smake sin egen medisin, er ikke det greit da? Han må tåle det, selv om det er en helt meningsløs takling, humrer Møller.

– Taklingen er tøff, og jeg tror ikke Ramos var så blid. Men hadde det vært andre veien hadde han nok ment det var null og niks, fortsetter Stamsø Møller.

Ramos tok igjen ti minutter ut i andre omgang. TV-bilder viser at han stempler en liggende Raheem Sterling på stillingen 0-3.

Spania reduserte to ganger før dommer Szymon Marciniak blåste av kampen. Hjemmelaget hadde ballen 73 prosent av kampen, vant skuddstatistikken 25-5 og cornerstatistikken 12-0. Det hjalp lite mot effektive og tøffe engelskmenn.

– Taklingen til Dier er knallhard, men det er gjerne det engelskmennene må ha for å sette Spania ut av spill. De er jo ikke like gode i fotball, sier Stamsø Møller.

Han mener det engelske landslaget har tatt store steg den siste tiden.

– Jeg husker at jeg så England før VM. Da tenkte jeg «gud bedre så grått og kjedelig. Hvordan skal dette laget komme langt i VM?». De fikk en enkel gruppe og resultatene i de andre gruppene gikk deres vei. Til tross for dette synes jeg det så langt har vært et positivt 2018 for England. Å vinne 3-2 borte mot Spania er knallsterkt, selv om Spania er i ferd med å bygge opp et nytt landslag, sier han.