BLE REDDET: Onkelen og tanten til Amber Gee var fanget av alle ødeleggelsene etter orkanen. Det var bare flaks at nødsignalet ble fanget opp på et satellittbilde.
BLE REDDET: Onkelen og tanten til Amber Gee var fanget av alle ødeleggelsene etter orkanen. Det var bare flaks at nødsignalet ble fanget opp på et satellittbilde. Foto: BAY COUNTY, FLORIDA EMERGENCY SERVICES

Stormen i Florida:

Ambers oppdagelse utløste redningsaksjon

Amber Gee studerte ødeleggelsene etter orkanen «Michael» på et satellittbilde, da hun oppdaget ordet «hjelp» stavet utenfor huset til bestemoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I etterkant av den kraftige orkanen «Michael» som herjet i Florida i forrige uke, er det mange som har prøvd å finne ut om familie, venner og hjem fortsatt er i god behold, skriver Newsweek.

Satelittbilder

Amber Gee, som var en av dem som rakk å evakuere før orkanen inntraff, fant ut at noen i familien hennes hadde blitt igjen i byen Youngstown i Florida under stormen, og trengte hjelp.

Ved hjelp av offentlige satellittbilder av områder som ble hardest rammet etter stormen, klarte Gee å finne huset til bestemoren sin. Bestemoren hadde blitt evakuert før stormen, men hun var usikker på om hennes tante og onkel hadde blitt igjen i huset.

Gee klarte navigere seg nærmere inn på området rundt huset til bestemoren, og på et av satellittbildene fikk hun se det utrolige.

Ute på tunet ved huset hadde noen klart å stave ordet «hjelp» i store bokstaver med trær som hadde brukket under orkanen. Hun fikk fort greie på at det var hennes onkel som hadde skrevet bokstavene.

Hyller samarbeidet

Raskt tok hun kontakt med de lokale myndighetene og fylkets krisesentral, som postet satellittbildet på sin Facebook-side.

– Dette er en fantastisk historie om hvordan folk jobber sammen i denne situasjonen. Noen fra nabo-fylket har brukt et satellittkart til å undersøke hjem i de avsidesliggende områdene av Bay County og oppdaget at noen hadde stavet «hjelp» i gresset med noen brukne trær. Personen kontaktet oss og vi har sendt ut assistanse til de personene som befinner seg i området, stod det i Facebook-innlegget.

Redningsmannskap reiste ut til adressen og klarte til slutt å redde Gees onkel og tante, som hadde blitt værende i bestemorens hus under orkanen.

Mannskapet måtte blant annet kutte seg gjennom mange brukne trær for å klare å få dem ut, fortalte hun til ABC News.