FAMILIE PÅ TRE: Sønnen Cassius virker å ha gode fotballgener.
FAMILIE PÅ TRE: Sønnen Cassius virker å ha gode fotballgener. Foto: Instagram.

Fotballstjernens sterke melding: – Jeg er én av fire

Amerikanske Sydney Leroux (28) har hatt et tøft år utenfor banen.

Orlando Pride-stjernen Sydney Leroux var borte fra fotballbanen i hele august på grunn av sykdom, og fansen var bekymret.

Mandag ga hun fansen svar i form av et svært sterkt innlegg på Instagram.

– For noen måneder siden mistet jeg en baby. Jeg var naiv i henhold til hvor vondt det føltes, skriver hun.

I innlegget gir hun sin støtte til en kampanje, «Pregnancy and Infant Loss Awareness Month», som har som mål å øke bevisstheten rundt hvor mange kvinner som opplever en spontanabort, dødfødsel eller spedbarnsdød.

EKTEMANN: Dom Dwyer spiller på Orlando City og er ektemannenen til Sydney Leroux.
EKTEMANN: Dom Dwyer spiller på Orlando City og er ektemannenen til Sydney Leroux. Foto: John Raoux

– Jeg er ansiktet utad. Jeg er én av fire, skriver hun og viser til hvor mange kvinner som statistisk sett har opplevd en spontanabort.

Lurte på om smerten kunne drepe henne

Sydney Leroux er gift med Dom Dwyer som spiller på herrelaget til Orlando. Begge to er landslagsspillere for USA. Sammen har de sønnen Cassius, og i et intervju med Lifetime i mai fortalte de at de vurderte å utvide familien. I innlegget Leroux delte mandag, forteller hun svært åpent om smerten som fulgte.

– Det var et øyeblikk da jeg lå på sengen og hvilte, hvor jeg lurte på om den emosjonelle smerten var så sterk at den kunne drepe meg. Det kan den ikke. Jeg er fortsatt her. Sterkere enn noen gang fordi jeg har en utrolig støtte fra personer i livet mitt. De som var der for å løfte meg opp fra bakken, som satt der og gråt sammen med meg, som matet meg da jeg ikke klarte å spise.

Leroux bekrefter at tiden hun var på sidelinjen under sesongen, var forårsaket av spontanaborten. I et intervju med Pro Soccer USA i september, fortalte 28-åringen at hun slet, uten å røpe årsaken.

– Dette er trolig min tøffeste sesong noen gang.

Nå er Orlando Pride-angriperen imidlertid tilbake, og nå oppfordrer hun andre kvinner til å stå frem med sine historier.

– Hvordan kan vi leges hvis vi ikke innrømmer at vi er såret? Jeg er såret. Men jeg er sterkere på grunn av det, og det tok det litt tid for meg å innse. Og jeg vet at jeg fremdeles har en lang vei å gå, men vi kan nå dit sammen.

– I dag bryter vi stillheten og ærer alle babyene som vi mistet for tidlig.