VIL KJØPE UNITED? Flere medier spekulerer i om at kronprins Mohammad bin Salman av Saudi-Arabia ønsker å kjøpe Manchester United.
VIL KJØPE UNITED? Flere medier spekulerer i om at kronprins Mohammad bin Salman av Saudi-Arabia ønsker å kjøpe Manchester United. Foto: Bandar Al-jaloud

Hevder kronprinsen av Saudi-Arabia vil kjøpe Manchester United for over 30 milliarder kroner

Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman, som er god for over 85 milliarder, vil forsøke å sikre eierskapet i Manchester United, hevder flere ulike medier.

Kronprins Mohammad bin Salman er en av verdens rikeste og mektigste menn og skal være god for over 85 milliarder kroner.

Nå ønsker han å investere deler av sin vanvittige formue på å sikre seg eierskapet i en europeisk toppklubb, melder Sky Sports News.

Kronprinsen i det omstridte regimet Saudi-Arabia ønsker å utfordre de Abu Dhabi-baserte eierne til Manchester City ved å sikre eierskapet i Manchester United.

33-åringen ønsker å markere seg i fotball-verdenen og ser på Glazer-eide Manchester United som en perfekt klubb å foreta en såkalt «takeover» av, ifølge The Sun.

Saudi-Arabia har allerede investert store summer i idretter som Formel 1 og WWE – og har nå utpekt fotball som det neste steget de ønsker å ta i det politiske spillet med andre stater i Gulfen, skriver The Daily Mail.

Ifølge The Daily Mail planlegger kronprinsen av Saudi-Arabia å legge et bord på rundt 30 milliarder kroner for å sikre seg kontrollen i Manchester United.

IKKE TIL SALG?: Manchester Uniteds eiere Joel Glazer (t.h) og Avram Glazer (t.v) kjøpte klubben for åtte milliarder i 2005. Om de vil selge til Saudi-Arabia, gjenstår å se
IKKE TIL SALG?: Manchester Uniteds eiere Joel Glazer (t.h) og Avram Glazer (t.v) kjøpte klubben for åtte milliarder i 2005. Om de vil selge til Saudi-Arabia, gjenstår å se Foto: Oli Scarff

Manchester United har som kjent vært eid av Glazer-familien siden 2005 og klubben er verdsatt til mer enn 30 milliarder kroner, skriver Sky Sports News.

Glazer-familien kjøpte Manchester United for rundt åtte milliarder kroner, og ifølge Sky Sports News er klubben i utgangspunktet ikke til salgs. Først ved et bud som overstiger vanvittige 40 milliarder norske kroner vil Glazers være villig til å vurdere et bud, fastslår Sky Sports News.

Manchester United har allerede sterke bånd til Saudi-Arabia. De signerte en kontrakt med myndighetene i regimet for 12 måneder for å hjelpe til med fotballutviklingen i landet. Den engelske storklubben har også vært en offisiell sponsorpartner for Saudi Telecom siden 2008, og visedirektør Avram Glazer vil neste tirsdag reise til hovedstaden Riyadh for en global investeringskonferanse.

Foreløpig er det høyst uklart om Glazer-familien ønsker å selge klubben, skriver The Daily Mail. Helt siden de sikret seg eierskapet av klubben i 2005 har Glazer-familien aldri kommentert rykter om et salg til noen medier.

Kronprins Mohammad bin Salman og Saudi-Arabia er forøvrig under sterkt politisk press for tiden etter påstander om at regimet står bak forsvinningen og drapet på en Washington Post-journalist som forsvant fra Saudia-Arabias konsulat i Istanbul for to uker siden.

Kilder i det tyrkiske statsapparatet hevder at den kjente saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Journalisten ble angivelig avhørt, torturert, drept og partert. Myndighetene i Saudi-Arabia avviser anklagene.