Dating-appen «Happn» har kartlagt nordmenns favorittyrker når det kommer til den potensielle partneren.
Dating-appen «Happn» har kartlagt nordmenns favorittyrker når det kommer til den potensielle partneren. Foto: Colourbox

Dette er de mest attraktive jobbene blant single

Enkelte jobber gjør det enklere å bli lagt merke til i et hav av datingprofiler, ifølge dating-appen Happn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Å fortelle om jobben sin er en god måte å bryte isen på, og det kan i mange tilfeller også øke nysgjerrigheten hos et nytt bekjentskap. Derfor kan det øke dine sjanser for at noen legger merke til datingprofilen din hvis du skriver hva du arbeider med, sier Eugènie Legendre, kommunikasjonsansvarlig hos Happn globalt.

Den populære dating-appen, som har 55 millioner brukere over hele verden, fungerer slik at man må ha vært i nærheten av hverandre for at vedkommende skal dukke opp i feeden.

Nå har de kartlagt nordmenns favorittyrker når det kommer til den potensielle partneren.

Med et utgangspunkt i alle profilene i Norge, har de sett på hvilke brukere som har fått flest «crush», noe som oppstår når to personer liker hverandre. Deretter har de regnet ut snittet av de mest populære yrkene.

Omsorgsyrkene regjerer

Og skal man tro Happn er det lett å tro at noen yrkesgrupper gjør det enklere å bli lagt merke til i et hav av datingprofiler.

TOPP TI:

1. Sykepleier
2. Kabinpersonale
3. Hjelpepleier
4. Kundeservice
5. Sivilingeniør
6. Administrerende direktør
7. Pedagogisk leder
8. Jurist
9. Student
​10. Lærer

Kilde: Happn

Så dersom du enten jobber som sykepleier, kabinpersonale eller hjelpepleier er 2018 året for deg som singel. Det er nemlig disse jobbene som regjerer øverst på tronen for begge kjønn.

Nederst på lista over de ti mest attraktive yrkene finner vi student og lærer. Dette er til en forandring fra i fjor, da lærer var listet som nummer to på topplista blant kvinnene. Også da var sykepleier på førsteplass.

Blant mennene var det økonom og ingeniør som var de mest populære i 2017.

Kabinansatt var derimot ikke på noen av listene i fjor. Happn tror at årsaken til at denne yrkesgruppen har steget, er fordi at flere forskjellige mennesker har opprettet en bruker det siste året.

Ikke overrasket

Psykolog Peder Kjøs synes dette tyder på at kjønnsrollene fortsatt står sterkt i datingverdenen. Foto: Andris Visdal/ Anti
Psykolog Peder Kjøs synes dette tyder på at kjønnsrollene fortsatt står sterkt i datingverdenen. Foto: Andris Visdal/ Anti

Psykolog Peder Kjøs er ikke overrasket over at det er tradisjonelle kvinneyrker som er de mest populære innenfor datingverdenen.

– Dette er klassiske, feminine jenter som det er lett å like for folk som sitter bak en skjerm. Det er litt interessant, for det sier noe om at sånne tradisjonelle kvinneroller fortsatt er populært i et sjekkeorientert marked. Vi er nok mer tradisjonelle når vi er på «sjekker'n» enn det vi kanskje tror, forteller han.

Selv om Kjøs ikke er overrasket over funnene, synes han det er rart at særlig et yrke ikke er lenger oppe på lista.

– Det er overraskende at studenter ikke er høyere oppe på lista, ettersom jeg vil tro det er mange studenter som er brukerne av denne appen. Kanskje de bruker en annen arena?, undrer han.