FORLOT TRENINGEN: Etter 20 minutter forlot Joshua King Norges trening mandag. Nå gjenstår det å se om Bournemouth-spissen blir klar ti tirsdagens kamp mot Bulgaria. Foto: Poppe, Cornelius
FORLOT TRENINGEN: Etter 20 minutter forlot Joshua King Norges trening mandag. Nå gjenstår det å se om Bournemouth-spissen blir klar ti tirsdagens kamp mot Bulgaria. Foto: Poppe, Cornelius

Joshua King: – Kunne ikke spilt i dag

Joshua King avbrøt mandagens landslagstrening på Ullevaal under oppvarmingen på grunn av vond ankel. – Jeg kunne ikke spilt om kampen var i dag, sa han til NTB.

Det er en smell han fikk i kampen mot Slovenia som gjør stjernespissen usikker før den svært viktige hjemmekampen mot Bulgaria.

– Det var en som falt over beinet mitt i første omgang mot Slovenia. Jeg fikk vondt, men fortsatte å spille og merket ikke så mye til det, men noen timer etterpå stivnet det i ankelen. Jeg hadde vondt i går og har vondt i dag, fortalte han.

– Jeg prøvde å jogge under treningen i dag, men ville ikke risikere å gjøre det verre, så da måtte jeg gå ut av treningen.

20 minutter ut i treningen som så langt bare hadde bestått av oppvarming ruslet Bournemouth-proffen av landskamparenaen sammen med fysioterapeut Thomas Ødegaard.

– Hvis kampen var i dag, ville jeg ikke spilt, men heldigvis er kampen i morgen. Vi får bruke de timene vi har til å restituere og få ankelen klar. Jeg krysser fingrene. Ser du meg på gressmatta under oppvarmingen, så er jeg klar. Hvis ikke, så er jeg det ikke, sa han til NTB under pressemøtet i hotellet på Storo.

Han har veldig lyst til å spille mot Bulgaria.

Sjefen avdramatiserte

– Selvfølgelig har jeg det. Kampen betyr veldig mye, men hvis jeg ikke er 100 prosent, vil det ikke være riktig at jeg spiller. Hvis jeg ikke føler meg bra nok, så er det bedre at noen som kan gjøre en 100 prosent jobb, som (Alexander) Sørloth, Tarik (Elyounoussi) eller Bjørn (Maars Johnsen) kommer inn og gjør jobben i stedet for at jeg spiller halvklar.

Landslagssjef Lars Lagerbäck prøvde på sin pressekonferanse å avdramatisere at King måtte avbryte treningen, ved å si at spillerne selv fikk bestemme hvor mye de skulle delta på mandagens trening.

– Siste del av treningen var helt frivillig, og spillerne fikk selv bestemme om de ville lade batteriene. Ut fra det jeg vet skal Joshua være klar, sa han.

Premier League-profilen spilte hele kampen da Norge slo Slovenia 1-0 lørdag, selv om han anslår at han pådro seg skaden allerede etter 15-20 minutter. King er Norges største stjerne og en viktig mann for landslaget.

Henriksen så på

Heller ikke Markus Henriksen deltok på mer enn oppvarmingen under mandagens trening. Hull-spilleren pådro seg et stygt kutt i hodet mot Slovenia og måtte sys med åtte sting. Han gjennomførte oppvarmingen med en stor bandasje på hodet, men så resten av økten fra innbytterbenken.

– Han er kanskje litt øm i såret, men ikke noe mer enn det, sa Lagerbäck og avdramatiserte også Henriksens situasjon.

Den siste spilløkta sto Mohamed Elyounoussi og Sigurd Rosted over, men det var trolig kun et belastningsspørsmål.