Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften er fra kokeboka «Kjempegodt – helt enkelt» av Ida Gran-Jansen. Beregnet til 10 stk. pannekaker.

Ricottapannekaker med sjokolade:

  • 1 dl vann
  • 150 g ricotta
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 175 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 klype salt
  • 75 g hakket melkesjokolade
  • Olje til steking

Tilbehør:

  • Granateple
  • Mørk basilikum (du kan bruke vanlig grønn også)
  • Honning

Sånn gjør du:

Pisk sammen vann, ricotta, egg, sukker og rapsolje i en skål. I en annen skål kan du røre sammen hvetemel, bakepulver, natron og salt. Pisk de våte ingrediensene sammen med de tørre. Rør inn hakket melkesjokolade. Varm en panne med olje, og stek medium store pannekaker til de er gylne på hver side. Server pannekakene med honning, basilikum og granateple.

Salt karamell:

Passer perfekt til is, brownies, kaker og til og med på riskremen. Til én krukke trenger du:

  • 4 dl kremfløte
  • 400 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 150 g smør
  • 1 ts salt

Sånn gjør du:

Varm opp kremfløten i en kjele, og sett til side. Rør sammen sukker og vann i en medium stor stålkjele. Kok opp uten å røre, og la sukkeret koke på høy varme til det er godt gyllent før du trekker kjelen av platen og rører inn smøret. Hell sakte inn kremfløten, litt av gangen. Sett kjelen tilbake på varmen, og la karamellen småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt. Sett til side for å avkjøle. Oppbevar karamellen i tette glass i kjøleskapet.