Ford Monedo var en veldig kurant familiebil for bare noen år siden. Slik er det ikke nødvendigvis mer.
Ford Monedo var en veldig kurant familiebil for bare noen år siden. Slik er det ikke nødvendigvis mer.

Fortvilet selger: Ingen vil ha bilen

Akkurat det opplever mange nå om dagen.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.nosvarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Jeg har en Ford Mondeo stasjonsvogn 2007-modell, en rimelig, kurant og romslig bil for familier som burde vært lettsolgt tenkte jeg. Slik er det ikke.

Jeg har vært gjennom to runder på finn.no på fire måneder til sammen, jeg har forsøkt bilauksjon, men fikk kun ett bud til langt under minstepris.

Bilen er veldig pen, mye påkostet det siste halvåret og med komplett servicehefte. Jeg spør om 40.000 kroner, noe jeg synes er en fornuftig pris.

Allikevel har jeg ikke fått en eneste person på døren. Et par SMS-meldinger har tikket inn, men ikke noe har resultert i salg.

Bilen brukes lite i dag og koster meg mye i forsikring. Jeg er litt frustrert over hvor dårlig det har gått med salget. Har du noen tips? Finnes det andre måter å selge min bil på? Skulle jeg ha kjøpt ny bil hadde jeg byttet denne inn, men jeg har rett og slett ikke behov for bil lenger. Hilsen en smådesperat bilselger.

Benny svarer:

Heisann! Leit å høre at bilsalget går trått. Det er garantert en fattig trøst, men du er nok ikke alene om å oppleve dette, er jeg redd.

Da din Ford Mondeo kom, var den en kurant og "riktig" bil på alle måter. Stasjonsvogn, god plass, gode kjøreegenskaper og jeg tar vel neppe feil om jeg sier med dieselmotor, heller? De aller fleste hadde jo det. Det var egentlig bare firehjulsdrift som manglet for at denne skulle være komplett.

Sammen med biler som VW Passat og Toyota Avensis var den liksom svaret på familiebil, den gangen. Siden har ting skjedd. Veldig fort. Om vi ser på dieselmotor, var markedsandelen på biler med disse på ca. 75 prosent den gangen. Nå er den på 12.

VW Passat selger knapt nok mer, om vi ser bort fra den ladbare GTE-utgaven. Toyota Avensis har utgått og blir ikke erstattet... Det sier ikke så rent lite om hva som er i ferd med å skje i dette segmentet.

Nå er det elbil og SUV for alle penga – og aller helst en kombinasjon av disse to, som gjelder. En stasjonsvogn med dieselmotor er i ferd med å bli en ukurant bil. Man selger jo knapt nok noen nye Mondeo lenger heller ...

Så for å få solgt en slik bil nå, må man tenke smart. En god annonse med fin og informativ tekst og med gode bilder må være på plass. Noe som gjør at man stopper opp og blir litt nysgjerrig på nettopp din bil.

Prisen MÅ være riktig

Brooms fotoskole: Slik får du best pris for bilen din

En pen, velholdt og godt utstyrt bil er heller aldri feil. Fokuser gjerne annonseteksten på hvorfor man skal velge nettopp din bil.

Lav kilometerstand, mye utstyr eller annet som gjør at den skiller seg ut fra mengden er veldig viktig å få fram, både med tekst og bilder. Påkost er også viktig å få med. Gjerne så mye som mulig rundt bilens historikk. Det ligger akkurat nå mer enn 800 Ford Mondeo på finn.no, så det er veldig lett å drukne i mengden.

Pris er også et veldig viktig virkemiddel. Den MÅ være riktig, selv om din pris på 40.000 ikke høres ille ut. For jeg går ut i fra at det er den nye typen Mondeo, som kom i 2007 vi snakker om her? Er det den forrige utgaven, så er det nok bare å halvere prisen først som sist, er jeg redd.

Når noen kommer for å se på bilen, må du sørge for at den er ren, pen, fristende og i orden, rett og slett sørge for at de får lyst på den. Da må alt være på stell og du må være en smart, men ydmyk kremmer. Det er definitivt kjøpers marked. Ikke aller hobby-selgere takler det.

Bilauksjon har du forsøkt, der får man sjelden godt betalt. Oppkjøper er et alternativ, der får man heller ikke godt betalt, men man kan bli kvitt bilen...

Forutenom nettsteder som Finn.no og AutoDB.no, kan ulike Ford-grupper på Facebook og ulike forum også være verdt et forsøk i kampen om å bli kvitt bilen.

Må bare få ønske deg lykke til med salget. Ikke gi deg – før eller siden får du napp!

Les også: Slik solgte jeg min egen bil i rekord-fart

Når det er veldig mange eksemplarer av en bruktbil ute i markedet – da gjelder det å finne ting som gjør at bilen man selv selger skiller seg fra mengden.
Når det er veldig mange eksemplarer av en bruktbil ute i markedet – da gjelder det å finne ting som gjør at bilen man selv selger skiller seg fra mengden.

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: 10 ting du må vite om hjulskift

Se video: Helt nytt bilmerke, nå har de debutert