VIL SEG IKKE: Raheem Sterling får det ikke til på det engelske landslaget.
VIL SEG IKKE: Raheem Sterling får det ikke til på det engelske landslaget. Foto: Carl Recine

Bøtter inn for City – har ikke scoret på tre år for England

Raheem Sterling håper å gjøre slutt på en tre år lang måltørke for landslaget mot Spania.

Se Spania-England i Nations League på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra klokken 20.00.

Raheem Sterling har etter hvert blitt noe av en måljeger i Premier League for Manchester City.

Forrige sesong noterte han seg for 18 ligamål, og hittil har scoret fire mål for City i serien.

Hakkekylling

For landslaget har det imidlertid gått trått. Sterling har faktisk ikke scoret for «Three Lions» siden EM-kvalfiseringskampen mot Estland i oktober 2015.

Det er nå 1 103 dager siden. 27 kamper uten scoring har gjort noe med populariteten, og 24-åringen har etter hvert blitt en hakkekylling for engelske medier og fans, slik Mina Finstad Berg skrev om før sommerens VM-sluttspill.

«Å henge ut Sterling har lenge vært en folkesport i England. Enkelte medier ser ut til å ha bestemt seg for å “ta” Sterling ved enhver anledning. Han har blitt kalt grådig, rotte, idiot, dårlig forbilde og umoralsk. Han har fått kritikk for alt fra å ikke vaske bilen sin til å skaffe seg en tatovering som hedrer den avdøde faren hans. Når han kjører dyre biler er det feil. Når han handler på billige butikker er det feil. Når han flyr med et lavprisselskap er det feil. Når han leier privatfly er det feil. Uansett hva han gjør blir han hengt ut.»

Men Sterling hevder han ikke lar seg påvirke, og hans svært gode spill for Manchester City tyder på at det ikke er noe i veien med selvtilliten. Den tidligere Liverpool-spilleren var lenge kjent for å mangle sluttprodukt, men dette har endret seg under Josep Guardiola.

– Ingen husker de pene tingene du gjør på banen

Sterling forteller at han har sluttet med å være «fancy».

– Det viktigste nå er å fortsette med å være en trussel foran mål. Da jeg var yngre var jeg ikke så interessert i å score. Jeg brydde meg kun om å se bra ut med ballen og vise folk at jeg hadde mye kvalitet, sier Raheem Sterling ifølge Daily Mail.

– Nå har jeg innsett at ingen husker alle de pene tingene du gjør på banen – det handler kun om hva du kan gjøre for laget, og å være effektiv. Etter hvert som jeg lærer og utvikler meg, så forstår jeg at jeg må fortsette i det sporet, spesielt for landslaget hvor jeg trenger å komme i gang med å score.

24-åringen har også fått en noe annerledes rolle i Guardiolas City enn det han hadde i Liverpool.

– Jeg tror jeg er mer drevet nå. Det gjør at jeg er mer opptatt å være inne i boksen, mens før lå jeg mer ute på kanten og forsøkte å drible spillere. Nå prøver jeg å avslutte mer, og jakter returer og mål i boksen.

Det har vært nok av sjanser i landslagstrøyen også, men målene har uteblitt. For til tross for at Sterling scorer mye for City, brenner han fortsatt mange og store sjanser. Forrige sesongs miss mot Burnley ble en Youtube-hit, og en rasende Guardiola byttet sporenstreks ut angriperen på grunn av den. City endte opp med å avgi poeng, og etterpå var Sterling utrøstelig. Men i neste kamp mot Leicester scoret han etter bare tre minutter. Det var kanskje ikke tilfeldig.

– Du er nødt til å beholde positiviteten, du må fortsette å komme deg inn i boksen, sier Sterling.

– Jeg hadde en sjanse i første omgang mot Kroatia (torsdag) hvor forsvarsspilleren akkurat fikk avverget. Vi hadde noen gode sjanser, men målene vil komme, det er jeg sikker på. Jeg har tro på meg selv.

Allerede mandag får Sterling en sjanse til å ende måltørken. Da møter engelskmennene Spania til kamp i Nations League i Sevilla. Den kampen ser du på TV 2 Zebra fra klokken 20.00.