Aftonbladet:

Mann drepte treåring for å hevne seg på pappaen

En 25 år gammel mann i Sverige er pågrepet og siktet for mordet på en tre år gammel gutt i Skövde. Gutten skal ha blitt mishandlet i flere dager før han ble erklært død på sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den lille gutten ble sendt til sykehus tirsdag i forrige uke, ifølge Aftonbladet.

Skadene på guttene gjorde at politiet umiddelbart fattet mistanke om at han hadde blitt utsatt for vold.

På sykehuset ble det lagt inn en intens innsats for å redde guttens liv, men skadene var for store.

Onsdag ble treåringen erklært død på Skaraborgs sykehus i Skövde, og politiet åpnet en drapsetterforskning.

Hevndrap

Lørdag ble en en 25 år gammel mann pågrepet og siktet for drap, samt grov mishandling av treåringens ett år gamle søsken.

Mannen er ifølge politiet en bekjent av moren til de to barna, men er ikke faren til noen av dem. Aftonbladet mener å vite at de to skal ha hatt et forhold.

Mannens forsvarer opplyser at han nekter straffskyld. Han er kjent av politiet fra før, men ikke for noe grovere kriminalitet.

Ifølge opplysninger Aftonbladet sitter på, skal motivet for drapet ha vært at 25-åringen ønsket å hevne seg på guttens far.

Avisen melder også at gutten skal ha blitt mishandlet i tre dager før han ble sendt på sykehus. Detaljer rundt hvorfor 25-åringen skal ha ønsket å hevne seg på faren opplyses ikke.

– Ble ikke tatt på alvor

Flere pårørende forteller overfor Expressen at de har vært bekymret for de to barna lenge, og at de ved flere anledninger har forsøkt å slå alarm hos sosialtjenesten i kommunen, også før 25-åringen kom inn i barnas liv.

– Vi er mange som har vært urolige og ringt og varslet dette til sosialtjenesten, men vi opplever at de har oversett dette helt og ikke tatt det på alvor, sier en av de pårørende.

Kommunen bekrefter overfor P4 Skaraborg at de har hatt en viss kontakt med den aktuelle familien, men vil ikke gå inn på detaljer i saken. I kjølvannet av drapet har de åpnet en etterforskning for å avdekke om de burde ha gjort noe annerledes i saken.