UTFORDRERNE: Fra venstre Thomas Einarson Fjelde (31), Anneli Guttorm (45), Karianne Amundsen (27) og Håkan Pettersson (54). Foto: Alex Iversen/TV 2
UTFORDRERNE: Fra venstre Thomas Einarson Fjelde (31), Anneli Guttorm (45), Karianne Amundsen (27) og Håkan Pettersson (54). Foto: Alex Iversen/TV 2

Dette er årets Farmen-utfordrere

GRUE (TV 2): Fire utfordrere flytter inn på Farmen-gården. Én av dem er åpen for sabotasje, mens en annen krever å få med seg tobakk inn på gården.

I tirsdagens episode av Farmen kommer det fire utfordrere til gården.

De to kvinnene og de to mennene kommer til Gjedtjernet gård når de andre deltakerne har bodd der i fire uker.

Som vanlig er det kun to av utfordrerne som får bli på gården, og det er de andre deltakerne som bestemmer hvilken kvinne og hvilken mann det blir.

TV 2 møtte de fire utfordrerne på et hotell i Grue i Finnskogen, dagen før de flyttet inn på Farmen-gården.

Her kan du bli bedre kjent med årets Farmen-utfordrere:

Anneli Guttorm (45)

Bor: Tromsø

Fra: Nesseby i Øst-Finnmark

Sivilstatus: Kjæreste, har to barn på 14 og 22 år

Yrke: Samtaleterapeut og coach innen alternativ medisin, jobber innen reindrift i vinterhalvåret, samisk artist.

Samiske Anneli ble meldt på Farmen av sin kjæreste. Han mente at hun passet godt inn på gården, siden hun alltid har ønsket å leve som for 100 år siden, samt på grunn av hennes spesielle evner.

45-åringen blir sett på som klarsynt, medium og healer, men selv beskriver hun seg selv kun som en hjelper.

Hun har tidligere vært med i TVNorge-programmet Jakten på den 6. sans, men inne på Farmen-tenker hun å ikke ha hovedfokus på sine evner.

– Jeg tror ikke at jeg vil snakke åpenlyst om dette for hele Norges land. Jeg kjenner at jeg vil ha det naturlig, og jeg vil avmystifisere det litt, sier hun.

– Kommer du til å bruke evnene dine på Farmen?

– Det kan komme av seg selv, hvis det er nødvendig. Hvis noen for eksempel begynner å blø veldig mye, så kan jeg stoppe blodet, og det skjer bare av seg selv, sier Anneli.

Svakeste punkt

Anneli har forberedt seg på Farmen-oppholdet ved å trene og visualisert hvordan det er å komme inn på gården. Følelsen av sult har hun særlig tenkt mye på.

– Mitt svakeste punkt i Farmen er at jeg har cøliaki, så jeg må ha glutenfri mat. Og der et det kanskje ikke glutenfritt å oppdrive. Det kan felle meg, hvis magen min slår seg vrang. Da svekkes jeg fort, og da vil det ikke gå i lengden, sier hun.

Inne på gården håper hun å kunne leve av grønnsaker, egg, kjøtt, fisk og bær. Grøten som ofte spises til frokost, må hun holde seg langt unna.

Anneli avslører at hun egentlig skulle være med fra starten av Farmen-sesongen, men noe på hjemmebane forhindret henne fra å reise på det tidspunktet.

– Jeg skulle på en måte ønske at jeg var fullverdig deltaker fra starten av, fordi når jeg kommer inn som utfordrer med min cøliaki, så kan det svekke min posisjon. Kanskje jeg må ha et ekstra egg eller spise rester fra middagen, sier hun.

Håkan Pettersson (54)

Bor: Eidsvoll

Fra: Borås i Sverige

Sivilstatus: Kjæreste, har fire barn på 31, 29, 27 og 14 år

Yrke: Selvstendig næringsdrivende, byggmester

Håkan ble meldt på Farmen av sine venner, som mente at han passet godt inn i konseptet.

– Jeg vil beskrive meg selv som omgjengelig, sosial, jovial, sta, kverulant når det trengs og sint når det trengs, sier han.

Håkan, som er svensk, men har bodd i Norge siden 80-tallet, er en mann med mye kunnskap. Han har jobbet som byggmester, snekker, sveiser, smed, rørlegger, skogsarbeider og i oljebransjen, og han er oppvokst på gård.

I flere år levde han som for hundre år siden.

– Jeg levde primitivt, med vedkomfyr, bar vann fra elva, vasket klær i elva, dyrket egne grønnsaker og kjørte ikke bil mer enn nødvendig. Hvis jeg ikke skulle fryse, så måtte jeg hogge ved, sier han.

Han ser ikke på det som noe problem å komme inn som utfordrer.

– Jeg ser ingen grunn til å gå og vase der inne i ti uker og vinne, når jeg kan være der i fem uker og vinne. Så har jeg kunnet gjort andre ting i fem uker, sier han.

Tobakk-avhengig

Dagen før Håkan flytter inn på Gjedtjernet gård, får han vite av produksjonen at deltakere vanligvis ikke får ha med seg tobakk inne på Farmen. Det reagerer 54-åringen sterkt på.

– Det er ingen som har sagt at jeg ikke får ha med meg tobakk. Og jeg har heller ikke skrevet under kontrakten ennå. Jeg har tobakkspungen her, sier han, og viser fram en skinnpung som han til enhver tid har hengende i beltet.

– Så det er et must for deg, at den tobakken skal bli med inn på gården?

– Selvfølgelig skal den bli med inn. Tobakken er både for å røyke og for å bruke i ritualer, sier Håkan, som anser seg selv som en spirituell person.

UTFORDRERNE: Fra venstre Thomas Einarson Fjelde (31), Anneli Guttorm (45), Karianne Amundsen (27) og Håkan Pettersson (54). Foto: Alex Iversen/TV 2
UTFORDRERNE: Fra venstre Thomas Einarson Fjelde (31), Anneli Guttorm (45), Karianne Amundsen (27) og Håkan Pettersson (54). Foto: Alex Iversen/TV 2

Karianne Amundsen (27)

Bor: Oslo

Fra: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Artist

Karianne ser på Farmen-deltakelsen som en skikkelig utfordring.

– Jeg har alltid hatt lyst til å være med på Farmen, men jeg trodde aldri at jeg hadde det som skulle til. Tidligere var jeg sjenert, turte ikke å ta ordet, og jeg veide 120 kilo. Så da tenkte jeg at jeg ikke hadde noe på den gården å gjøre, sier hun.

De siste årene har Karianne jobbet med seg selv mentalt og gjennomgått en stor vektnedgang, og nå føler hun at hun var klar for Farmen-utfordringen.

27-åringen er godt trent, men det tenker hun å holde skjult inne på gården.

– Jeg tror det er veldig lurt å virke litt svak. Kanskje spille litt mer naiv og litt dummere enn det man er, og heller satse på det sosiale og være blid, sier hun.

Lever av musikken

Karianne innser at hun må være tilpasningsdyktig for å komme videre i Farmen.

– Jeg har ofte hørt at jeg kan være litt mye – ha mye energi og høy stemme. Så det er viktig at jeg klarer å begrense meg selv, sier hun.

Før Farmen har øvd på både øksekast og saging, og hun har forberedt seg mentalt på oppholdet.

– Jeg har innstilt meg på at dette blir kjempegøy, men det blir også en psykisk påkjenning. Det å være utfordrer betyr at i en tvekamp, så er det ingen som kommer til å heie på deg. Alle kommer til å heie på motstanderen din. Så her gjelder det å være sterk mentalt, sier hun.

Karianne er utdannet sanger fra London, og hun lever nå av musikken. I tillegg til å være vokalist i visepop-bandet Skare, synger hun i bryllup og på andre eventer. Denne høsten slipper hun sin første solosingel.

– Tenker du at Farmen kan være positivt for musikkarrieren din?

– Jeg håper det blir en positiv ting. Jeg synger på norsk, driver med visepop og spiller kontrabass, og det passer til et program som Farmen. Så jeg håper at de som ser på Farmen også vil like musikken min, sier hun.

Thomas Einarson Fjelde (31)

Bor: Jørpeland i Rogaland

Fra: Tau i Rogaland

Sivilstatus: Gift, har fire barn på 11, 8, 6 og 1 år

Yrke: Tømrer

Thomas meldte seg på Farmen fordi han vil vinne hytte og bil. Han innser at det vil bli en vanskelig oppgave, nå som han kommer inn som utfordrer.

– Det er utfordrende. Deltakerne som er på gården har lært mye allerede, som kan være avgjørende i en eventuell finale. Min taktikk nå er å se an gruppa og humøret til de andre. Kanskje jeg kan komme inn med positiv energi, sier han.

31-åringen jobber som tømrer og har erfaring fra ulike yrker. Noe av sin kunnskap kommer han til å holde skjult for de andre.

– Jeg har jobbet med fiskeoppdrett, vært tømrer i elleve år og jobbet med sau og kyr. Så jeg kan litt om alt, men det er nok noen ting jeg vil holde ganske tett om. Jeg går inn der og sier at jeg er en tømmermann. Enkelt og greit, sier han.

Åpen for sabotasje

Thomas er klar på at han kommer til å spille et spill inne på gården.

– Det er et spill. Jeg vil gjøre det jeg kan for at jeg skal være frisk og rask, og jeg skal tenke mye på meg selv og være litt egoist, sier han.

Han er heller ikke fremmed for å ta i bruk noen slue triks for å komme langt i Farmen.

– Jeg er ikke en person som til hverdags stjeler, men det er godt mulig at det blir noe stjeling eller noe ekstra spising på gården, sier Thomas, og legger til at han er åpen for sabotasje.

– De andre vil ikke merke at det er jeg som har sabotert. Jeg blir den lure reven, sier han.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​​

Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

.