TILBAKE: Heidi Løke forlot Larvik i 2010. Nå er hun snart tilbake.
TILBAKE: Heidi Løke forlot Larvik i 2010. Nå er hun snart tilbake. Foto: Teigen, Trond Reidar

Heidi Løke returnerer til Larvik

Veteranen returnerer til Larvik etter sesongen. Det melder Østlands-Posten.

Østlands-Posten melder mandag morgen at 35-åringen har signert en avtale med Larvik HK etter sesongslutt.

Løke forlater dermed Storhamar og returnerer til Larvik, åtte år etter at hun forlot de hvite.

– Larvik betyr utrolig mye for meg. Dette blir den tredje perioden min i klubben, og jeg ønsker nå å avslutte karrieren her. Det skal bli godt å komme hjem, sier hun til avisen.

Ifølge avisen skal Løke ha skrevet under en treårskontrakt med Larvik, og er dermed bundet frem til 2022.

– Jeg har hatt og har det bra på Hamar, men helhetssituasjonen blir jo lettere når det bare er et kvarter til arenaen, sier Løke som har pendlet mellom Sandefjord og Hamar siden i fjor.

Larvik jubler naturlig nok av signeringen.

– Dette er et skritt i riktig retning. Heidi er en veldig god spiller, og denne signeringen viser at Larvik ønsker å komme tilbake til der de var, sier Larvik-trener Geir Oustorp til NTB.

Han mener signeringen av Løke er minst like viktig for vestfoldklubben utenfor banen som på banen.

– Ja, det tror jeg. Det viser overfor både sponsorer og samarbeidspartnere at Larvik er på vei tilbake, sier han.

Lang prosess

følge Østlands-Postens skal det ha vært dialog mellom Larvik og Løke i lengre tid. Det bekrefter Oustorp overfor NTB.

– Vi har snakket med henne det siste året nesten. Da hun skrev under for Storhamar, var det utfordringer i Larvik. Siden har vi holdt kontakten, og Heidi har en god relasjon til mange i Larvik, sier han.

Løke har signert en avtale med Larvik som strekker seg fram til 2020. Kanskje forlenger veteranen også etter det.

Larvik-ledelsen har brukt de siste sesongene til å få klubben på fote igjen økonomisk. Oustorp er klar på at Løke-overgangen ikke på ny sender klubben ut i problemer.

– Nei, det gjør den ikke. Samtidig blir hun den best betalte spilleren i klubben, men det har hun også fortjent, sier han.​

Larvik som klubb har nylig vært gjennom en tøff forvandling, og den tidligere suverene stormakten i norsk håndball må nå nøye seg med å kjempe bak Vipers. Nylig ble det unge Larvik-mannskapet knust med fjorten mål av Kristiansand-laget i serien.

Strekspilleren forlot Larvik for ungarske Györ, og tilbragte seks sesonger i klubben, før hun i fjor returnerte til Norge og Storhamar. Løke fødte også sin andre sønn, Oscar, i fjor sommer.

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener overgangen er naturlig.

– Hun har pendlet opp og ned og trent på Hamar to-tre ganger i uken. Det er en situasjon som er vanskelig og plundrete. Hamar og Storhamar har vært heldige som har hatt en av verdens beste håndballspillere på laget i noen sesonger, men jeg føler at det nå er naturlig at hun nå begynner å spille for Larvik. Arenaen der ligger kun et kvarter fra hjemmet hennes, sier Svele til TV 2.​

– Larvik er fortsatt i en presset situasjon, og det tror jeg er litt av grunnen til at de kommer ut med dette nå. Slik viser de overfor sponsorer at de fortsatt er ambisiøse og villige til å satse, sier Svele.​

(©NTB/TV 2)