Reddet Italia på overtid – sørget for at Polen rykket ned

Italia vant for første gang siden 28. mai.

Polen-Italia 0-1

Ett minutt på overtid dukket venstrebacken Cristiano Biraghi (26) opp ved bakerste stolpe og satte inn vinnermålet for Italia borte mot Polen.

Etterlengtet

Triumfen var viktig for Azzurri, som ikke har vunnet under Roberto Mancini siden 2-1-seieren over Saudi-Arabia 28. mai.

På de fem foregående kampene har Italia spilt 1-1 tre ganger og tapt to mot henholdsvis Frankrike og Portugal før søndagens triumf.

Seieren fører Italia opp to poeng bak gruppeleder Portugal i Nations League, mens Polen på ett poeng dermed rykker ned fra gruppen.

– Vi dominerte kampen fullstendig, og burde scoret tidligere. 0-0 ville vært et urettferdig resultat. Vi spilte bra, men vi kan fremdeles forbedre oss mye. I fotball trenger du bare tid og hardt arbeid - magikere eksisterer ikke, sier Italia-trener Mancini til Uefa.

Den tidligere Inter og Manchester City-manageren har grunn til å glise etter overtidstriumfen. Ikke bare på grunn av de tre poengene, men også over det hans utvalgte leverte på banen. Italia var solide og spilte til tider strålende fotball.

– Vi spilte en fantastisk kamp og kunne vunnet 4-0. Vi fortsatte å skape sjanser, men det virket som at vi hadde en mørk sky over hodene våre og ballen ville ikke inn. Omsider scoret vi på en dødball - et aspekt av spillet hvor vi var mest bekymret for Polen. Fotballen er rar, sier Alessandro Florenzi.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden!

Sjansefest

Kampen så ut til å gå mot uavgjort før Biraghi scoret sitt første landslagsmål på overtid, men det er i grunn utrolig at det ikke ble flere scoringer.

Italia hadde to skudd i tverrliggeren i den første omgangen ved Jorginho og Lorenzo Insigne. Sjansene ballet på seg for begge lag utover i kampen. En blandig av gode keepere og svake avslutninger sørget imidlertid for at målfesten ikke ble noe av.

Polen har dermed tapt to tellende hjemmekamper på rad for første gang siden 2003 og 2004, skriver Gracenote. Samtidig bryter Italia, som leverte en solid kamp med godt spill, rekken på fire tellende kamper på rad uten seier.

Artikkelen oppdateres!