En mekaniker og en kollega var i ferd med å jobbe på to F-16-maskiner som sto i en hangar på Florennes-basen sør for Brussel da hendelsen skjedde.

Ved et uhell skal mekanikeren ha avfyrt kampflyets Vulcan-kanon. M61 Vulcan er en seksløpet, luftavkjølt kanon som skyter 20 millimeters prosjektiler i ekstremt høy skuddtakt – typisk 6000 skudd per minutt.

Sto i skuddlinjen

En tredje F-16-maskin som var parkert på utsiden av hangaren, sto i veien for prosjektilene. Ifølge det nederlandske flymagasinet Scramble var dette flyet fulltanket og skulle ut på oppdrag samme kveld.

Da prosjektilene rammet jagerflyet, eksploderte det øyeblikkelig. Til alt hell ble ingen drept eller alvorlig skadet. To mekanikere pådro seg hørselsskader.

Hendelsesforløpet er ikke bekreftet av belgiske myndigheter. I en pressemelding fra det belgiske forsvarsdepartementet nøyer man seg med å slå fast at brannen startet under vedlikeholdsarbeider og at et annet fly ble skadd.

– Avventer etterforskningen

Sjefen for Florennes-basen, oberst Didier Polomé, sier til RTL at han ikke kan forstå hvordan ulykken kunne skje.

– Jeg har hørt mange ulike versjoner av hva som har skjedd, så jeg foretrekker å vente på utfallet av granskingen. Jeg er overrasket over hendelsen fordi medarbeiderne her er svært profesjonelle, sier Polomé.