Sandviken til cupfinale etter straffedrama

Sandviken er klar for sin første cupfinale siden 1995. Ingrid Marie Spord og Nora Neset Gjøen ble de store heltene i straffeseieren over Klepp.

EN AV HELTENE: Sandvikens keeper Nora Neset Gjøen hadde en god kamp da Sandviken tok seg til cupfinale etter straffekonk. Foto: Carina Johansen

I likhet med lørdagens semifinale mellom Røa og LSK Kvinner måtte det straffer til for å skille Klepp og Sandviken etter 1-1 i selve kampen søndag.

Fra ellevemeteren var det til slutt bergenserne som var sterkest i en straffesparkkonkurranse der halvparten av spillerne bommet.

Sandviken-keeper Nora Neset Gjøen leverte en god kamp og fulgte opp med en redning i straffesparkkonkurransen. Kun én Klepp-spiller scoret fra krittmerket.

Dermed fikk Ingrid Marie Spord æren av å sikre hordalendingenes første cupfinale på 22 år med en sikker straffe.

– Jeg tenkte den skulle i mål. Jeg tenkte at «vi skal til cupfinalen», og det var en sykt deilig følelse da ballen gikk i mål, sa matchvinner Spord til NRK.

I finalen venter LSK, som slo Røa etter en mektig opphenting (0-3 til 3-3) og straffeseier lørdag. Finalen spilles 1. desember på Fornebu.

Keepertabbe

Sandviken kunne juble for ledelse etter en snau halvtimen. Ajara Nchout Njoya fikk en grei jobb med å heade inn innlegget til Kennya Cordner etter en svak inngripen av vertenes sisteskanse Lindsey Harris.

Tameka Butt utlignet sekunder før pause. Australieren kriget inn 1-1 via kneet til Gjøen etter mye klabb og babb på et hjørnespark.

Hjemmelaget presset på, og kvarteret før ordinær tid smelte Hege Hansen ballen i krysstanga. Kun fem minutter tidligere hadde 27-åringen kjempet seg tilbake på banen etter sju minutters skadebehandling som følge av en blodig hodesmell.

Sandviken jubler etter kampen mellom Klepp og Sandviken på Klepp stadion.

Sandviken jubler etter kampen mellom Klepp og Sandviken på Klepp stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen

Avslutter med cupfinale

Butt hadde en god mulighet til å bli tomålsscorer ti minutter før slutt, men Gjøen reddet, og lagene måtte bryne seg på ekstraomganger.

Klepp fortsatte presset i regnværet på Jæren, men Sandviken holdt unna takket være en god sisteskanse i relativt sjansefattige ekstraomganger. Dermed måtte det straffer til, og da kunne til slutt gjestene juble for finaleplass.

– Dette var stort. Stort for en klubb som Sandviken etter der vi har vært og den reisen vi har hatt i år. Stort for jentene når du ser hvor mye det betyr for dem at vi skal til cupfinalen, sa trener Alexander Straus som avslutter Sandviken-karrieren med en cupfinale før han tar over kvinnenes U23-landslag.