Krista Pärmäkoski under rulleskiløpet Holmenkollen Skishow.
Krista Pärmäkoski under rulleskiløpet Holmenkollen Skishow. Foto: Poppe, Cornelius

Styrkeløftere ble forbløffet av skistjernens muskler

– Styrkeløftforbundet ville ha meg med i det finske mesterskapet neste uke, sier Krista Pärmäkoski.

Det kan virke som om det finske langrennsesset Krista Pärmäkoski (27) er i rute før sesongens stakes i gang.

27-åringen som tok ett sølv og to bronsemedaljer under OL i Sør-Korea i vinter, viser nemlig muskler.

Trener som Bjørgen og Johaug

Under et markedsføringsoppdrag i Lahti møtte Pärmäkoski noen styrkeløftere som gjerne ville finne ut hvor sterk en langrennsløper var, skriver Iltalehti. Pärmäkoski var ikke vanskelig å be på spørsmål om hun ville prøve militær benkpress - hvor man til forskjell fra vanlig benkpress holder beina opp i luften.

– Jeg gjorde 34 repetisjoner med 40 kilo. Styrkeløfterforbundet prøvde å få meg til å stille opp i det finske mesterskapet neste uke! Men jeg takket nei, fordi da er jeg på samling, sier Pärmäkoski.

Treneren Matti Haavisto sier at Pärmäkoski har blitt ekstremt sterk de siste årene, og det er rimelig å forvente at hun blir å se mot toppen av listene når verdenscupsirkuset starter på hjemmebane i Ruka i slutten av november.

– Pärmäkoski var på samling i Seiser Alm i sommer, samtidig som jeg var der, og hun så veldig sterk ut da også, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

– Hun ser ut til å kjøre et tilsvarende opplegg som Bjørgen og Johaug har hatt suksess med - nemlig å prioritere mange døgn i høyden. Dette er både spennende og interessant, da mange norske profiler ser ut til å gå bort fra nettopp dette i år.

Troneskifte

Pärmäkoski er ikke den eneste skistjernen som har vist muskler i sesongoppkjøringen. TV 2 har tidligere omtalt videoen Charlotte Kalla la ut på Instagram fra en styrkeøkt, og finsk media skrev at «kroppen hennes er nesten i klasse med Marit Bjørgens».

Og det er kanskje ikke så rart at både Kalla og Pärmäkoski ligger i hardtrening. For selv om Bjørgen har lagt skiene på hyllen betyr Therese Johaugs retur til langrennssporet etter dopingutestengelsen at kampen om å ta verdenscupseirer og gullmedaljer i VM i Seefeld blir uhyre vanskelig. Skinstad mener at tronen etter Bjørgen er ledig, men ...

– Jeg tror Johaug kommer til å ta over som skidonning. Men det er moro å se at løpere som Kalla og Pärmäkoski virkelig gjør et forsøk på å utvikle seg videre - også etter suksess i VM i 2017 og OL i 2018.