– Dette er året han eksploderer. Han kommer til å bli et monster

Fans og medier i Frankrike er begeistret for Ole Selnæs.

Ole Selnæs ble matchvinner da Norge slo Slovenia 1-0 lørdag.

Scoringen du kan se øverst i denne saken var av den lekre typen. En volley som suste inn bak målvakten, med litt hjelp av å ha touchet en motspiller.

Målet fikk alle som er glad i Norge til å juble, men også fansen til Selnæs' klubblag, Saint-Etienne er i fistel over sin norske midtbanemann.

– Dette er året Selnæs eksploderer. Han kommer til å bli et monster, skriver Saint-Etienne-supporter Yannis på Twitter.

– Jeg så akkurat Selnæs' mål for Norge. For en gullklump denne fyren er, skriver en annen Saint-Etienne-supporter.

Klubbens egen dom er enkel: – Superb!

Imponert

At scoringen kommer på denne måten nå, er neppe tilfeldig. Den tidligere Roseborg-spilleren har hatt en sterk sesongstart i Saint-Etienne, for laget som ligger på femteplass i Ligue 1.

Etter å ha levert tre målgivende pasninger på to kamper i slutten av september, var France Bleus skribent David Valverde full av lovord om den norske midtbanemannen.

– Ole Selnæs har tilsynelatende tatt av, skrev han.

– Nå er han på det nivået som han har vist tegn til at han kan være på i to og et halvt år. Med nordmannen ledsaget av Yann M'Vila kan Saint-Etienne regne med å dominere midtbanen regelmessig.

Det er imidlertid malurt i begeret for klubben.

– Det kan komme med en pris. Hvis Selnæs gjør en flott sesong, risikerer Saint-Etienne å miste ham i juni neste år.

Trønderen har kontrakt med Saint-Etienne til sommeren 2020, men i sommer var Stefan Johansens Fulham sterkt interessert i midtbanespilleren, som de var det i 2016.

God utvikling

Den franske klubben avviste imidlertid tilbudet fra London-klubben ved begge anledninger, og 24-åringen ble værende.

– Jeg føler meg i god form, og har vært i god form for klubblaget, sir Selnæs til TV 2.

Han mener selv han har fått litt mer frie tøyler offensivt, men landslagsledelsen er mest imponert over utviklingen han har hatt defensivt.

– Vi vet han er veldig god med pasninger, men han gjør også en fantastisk bra defensiv innsats, som ikke har vært hans sterkeste side. Han har vist det i St. Etienne at han har vokst og modnet denne sesongen. Jeg er veldig fornøyd med Ole Selnæs, ikke bare på grunn av målet, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Han har fortsatt en balanserolle i St. Etienne, slik jeg oppfatter det. Han linker og starter veldig mye spill, men det er mulig han oppfatter at han får gå mer offensivt. I så fall gjør han det med ballen i beina.

– Han er blitt en viktig bærebjelke på et topp fire-fem lag i Frankrike og gjør sine saker veldig bra, sier assistent Per Joar Hansen.

– Han har alltid vært fotballklok og pasningssikker. Det er først og fremst det som er styrken hans, men jeg syns han har lagt på seg litt mer muskler, blitt litt tøffere i duellspillet, og blitt hurtigere med å komme inn i press. Det syns jeg han er blitt bedre på, spesielt det siste året.

Men han har øvd på avslutninger sammen med trønderne på landslagssamlingen i forkant av kampen

– Da kødder vi med at det er på tide at jeg scorer snart. Det går jo ett og et halvt år mellom hver gang jeg scorer. De fliret nok godt da jeg scoret, humret Selnæs etter kampen lørdag.

Bedre lagkamerater

Midtbanespilleren er suspendert til kommende helgs møte med Rennes, på grunn av tre gule kort på sesongens første ni kamper. Det blir et tap for Saint-Etienne.

– Han er veldig aktiv i gjenvinning av ball, og kan være litt uvøren når han er under press fra en motstander, men hans pasningskvaliteter som gjennomborer forsvaret bærer endelig frukter, skriver David Valverde i France Bleu.

Han hevder også at Selnæs' lagkamerater nå er av bedre kvalitet enn før, og at derfor får nordmannens ferdigheter mer tellende resultat enn før. Hans gode pasninger blir nå forvaltet bedre av lagkamerater som Wahbi Khazri.

Det var ikke minst demonstrert ved nordmannens lekre målgivende til Khazri i 2-0-seieren over Monaco.

Midtbanespilleren, som tok skadede Sander Berges plass i startoppstillingen, ble kåret til banens beste på TV 2s spillerbørs.

– Det betyr mye å prestere godt. Jeg ønsker å spille, jeg som alle andre som er her. Det er artig å komme hit og vise norsk media at jeg kan spille fotball også.

Om landslagssjefens ros av hans defensive forbedring sier han følgende:

– Det er noe jeg har hatt veldig fokus på, både på trening og hver eneste helg i klubbkamper så møter jeg spillere som er utrolig raske, og som er utrolig gode teknisk. Dersom jeg skal holde meg på laget, så er jeg nødt til å ha fokus på det. Jeg har tatt mange steg, men jeg kan også ta ytterligere.

Også lagkamerater var begeistret.

– Han var «outstanding». Det er det beste jeg har sett av ham. Ikke bare scorer han mål, han er god i oppbyggingsfasen og gjør den defensive jobben, roser Stefan Johansen overfor TV 2.

Vekker oppmerksomhet

Scoringen mot Slovenia har fått stor oppmerksomhet i mediene verden over, kanskje særlig i hans andre hjemland, Frankrike.

– Glimrende mål av Selnæs, skriver RMC.

– For en scoring av Etienne-spiller Selnæs, er L'Equipes lovord.

– Det er en perle, skriver den skotske journalisten Richard Wilson.

– Ole Selnæs traff med en brutal volley, skriver den spanskspråklige utgaven av ESPN.

– Kanontreff, melder svenske Fotbollskanalen.

​Selnæs selv hadde ikke fått med seg overskriftene.

– Nei, men jeg har fått en god del meldinger fra venner og bekjente. Det kokte på telefonen, sier han.

I tillegg har det gått hardt utover hans slovenske lagkamerat Robert Beric.