FRA VONDT TIL VERRE: Ting går ikke veien for Joachim Löw for tiden.
FRA VONDT TIL VERRE: Ting går ikke veien for Joachim Löw for tiden. Foto: Paul Faith

– Dette er pinlig

Tysklands landslagssjef Joachim Löw er under press etter nok et ydmykende nederlag.

Se Tyskland-Frankrike på TV 2 Sumo tirsdag klokken 20.35.

Nedturen bare fortsetter og fortsetter for Tyskland og landslagssjef Joachim Löw.

Etter fiaskoen i VM, var det mange som krevde Löws hode på et fat, men den tidligere suksesstreneren fikk fortsette.

Planen var å gjenopprette den tyske selvfølelsen med gode resultater i Nations League.

De har uteblitt. 0-0 i første kamp hjemme mot nybakt verdensmester Frankrike, var langt ifra noen flause, men dét var derimot nederlaget mot Nederland lørdag.

Tyskland ble ydmyket 3-0 på Amsterdam Arena av et Nederland som ikke har kvalifisert seg til et mesterskap siden 2014.

Tirsdag venter Frankrike på Stade de France.

Der har tyskerne press på seg for å få et resultat, hvis ikke står de i reell fare for å rykke ned fra Gruppe A i Nations League, noe som vil være en skikkelig ydmykelse for stormakten.

TV 2s eksperter Steffen Iversen og Erik Thorstvedt mener resultatet er pinlig for Tyskland.

– De bare fortsetter nedturen sin. De har ennå ikke scoret mål i Nations League. De har en del sjanser, men de blottlegger seg bakover. Nederland kunne også scoret flere. Dette er tøft for Tyskland, sier Iversen i FotballKveld Europa.

– Det var en selvransakelse etter VM, men det har ikke ført til noe som helt så langt. Dette er pinlig. De har ikke scoret mål på to kamper. Nederland og Tyskland er mer enn bare to fotballnasjoner, De ligger tett på hverandre og er rivaler, dette var deilig for dem, sier Thorstvedt.

Thorstvedt ville imidlertid ikke gå med på at Löw sto i fare for å få sparken etter det pinlige nederlaget. Han poengterte at han var blitt gitt tillit etter VM-fadesen, og at resultater Nations League i så måte ikke burde rokke ved den.

– Tyskland kommer til å gå til EM uansett, de trenger ikke Nations League for å komme seg til EM. Likevel, for dem handler det om å spille bedre og gjenreise stoltheten etter VM, og der er de helt tilbake på null nå.

Ballack mener Löw burde gått

Ikke alle var enige i avgjørelsen om å fortsette med Löw etter VM. Før kampen mot Nederland uttalte den tidligere tyske spillerprofilen Michael Ballack til tyske DW at han var overrasket over at Löw hadde beholdt jobben.

​Den tidligere Chelsea-spilleren mener Löw var «uprofesjonell» som ble værende.

– Jeg og mange var veldig overrasket over at han beholdt jobben. Han jobbet lenge med laget, og av og til må man si at ting ikke fungerer lenger.

– Som en som er på utsiden av det hele, så skulle jeg ønske at Löw hadde gitt seg på topp. Du må ta notis av resultatene du oppnår. VM var en enorm skuffelse og det var grunner til det, sier Ballack i intervjuet.

Löw avfeide det hele på pressekonferansen før kampen.

– Jeg så overskriftene, men leste ikke mer – det interesser meg virkelig ikke.