Jente sendt til legevakten: – Noen tullinger som ødelegger for resten

Én jente ble sendt til legevakten under ishockeykampen mellom Sparta og Vålerenga i Get-ligaen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparta-VIF 3-2

Lørdag tok Sparta imot Vålerenga i Get-ligaen.

Dessverre vil kampen bli husket for alt annet enn det som skjedde på isen.

For like før slutten av første periode fyrte deler av bortefansen opp bluss på tribunen. På dette tidspunktet ledet Sparta 1-0.

– Ikke noe koselige scener. Sånt noe vil vi ikke ha en i en ishockeyhall. Det lukter svidd, sa TV 2s kommentator Heine Aarum.

Lagene forsøkte å spille videre til tross for at røyken bredte seg i hallen.

– Det er mye røyk oppunder taket. Vi ser at publikum trekker bort fra området. Dette er ikke noe koselig. Veldig unødvendig av noen få av VIF-fansen. Men det gjelder ikke alle. Sparta Amfi er helt tåkelagt nå. Dette er ikke noe vi vil se i norsk hockeyl Det er veldig synd at noen få tullinger skal ødelegge for resten. Røyken lukter og setter seg i halsen, sa TV 2s kommentator.

RØYKLAGT: Sparta Amfi ble røyklagt som følge av blussingen fra Vålerenga-fansen. Dermed ble andre periode utsatt.
RØYKLAGT: Sparta Amfi ble røyklagt som følge av blussingen fra Vålerenga-fansen. Dermed ble andre periode utsatt.

Røyken fra pyroteknikken spredte seg til slutt ut over hele hallen, men lagene kom seg gjennom perioden. Det ble dermed en ekstra lang pause for at sikten skulle bli god nok ute på isen.

Politiet: – Jente sendt til legevakten

Da andre periode endelig kom i gang igjen ble det klart at én tilskuer hadde blitt sendt til legevakten med lettere skader, som følge av bluss fra Vålerenga-fansen.

Det bekrefter Øst politidistrikt overfor TV 2.

– Innsatsleder har opplyst at en jente er sendt til legevakt etter å ha fått noe i øyet, men per nå har vi ikke noe personalia på henne eller hvor alvorlig det er, opplyser operasjonsleder ved Øst politidistrikt, Kristian Loraas, til TV 2.

Tre personer har også blitt anholdt og vil bli politianmeldt, varsler politiet.

– Vi har mange patruljer på stedet og undersøker hva som har skjedd. Vi har anholdt tre menn på stedet som kommer til å anmeldes. Det er litt uklart hvilken rolle de har hatt, om det er blussen eller ordensforstyrrelser, men vi får en fyldigere rapport etter hvert, sier Loraas.

Daglig leder i Sparta, Daniel Björnberg, synes hendelsen er lei.

– Det er moro at det kommer så mange folk, men det er svært beklagelig og kjedelig at slikt skjer. Heldigvis er kampen i gang igjen nå, sier han til TV 2.

På isen imponerte Sparta mot hovedstadslaget, og sarpingene vant til slutt 3-2 etter ytterligere scoringer av Dylan Zink og Martin Grönberg. Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm scoret for gjestene og sørget for spenning i sluttminuttene, men østfoldlaget holdt unna VIFs sjansebonanza.

Hele 3724 tilskuere møtte opp til lørdagens kamp, etter at Sparta hadde invitert til gratiskamp. Det er rekord for året i Sparta Amfi, melder NTB.

Oilers vant

Også Stavanger Oilers var i aksjon lørdag kveld. De tok imot Stjernen og hadde aldri de store problemene med gjestene fra Fredrikstad.

Etter scoringer av Kristian Forsberg og David Morley reduserte Stjernen ved Albind Lindgren i første periode. Philip Lane og Markus Vikingstad økte ledelsen til 4-1, som også ble sluttresultatet.

Etter lørdagens resultater topper Sparta tabellen med like mange poeng (23) som Vålerenga og Storhamar. Sparta har én kamp mer spilt enn rivalene.​

(©NTB/TV 2)

Lik TV 2 Sporten på Facebook