REDNINGSAKSJON: Redningshelikopter og fartøyer leter etter en hummerfisker som er savnet i Arsvågen i Rogaland. En annen mann ble funnet livløs og ble senere erklært død.
Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix
REDNINGSAKSJON: Redningshelikopter og fartøyer leter etter en hummerfisker som er savnet i Arsvågen i Rogaland. En annen mann ble funnet livløs og ble senere erklært død. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix

En bror død, en annen antatt omkommet:

Navn på brødre fra forlis frigitt

En mann er død etter å ha blitt hentet opp av sjøen i Bokn i Rogaland. En annen mann er antatt omkommet. De to var om bord på en sjark som sank lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann ble hentet opp av vannet ved Arsvågen i Rogaland, etter at en sjark gikk ned lørdag formiddag.

Mannen som ble hentet opp av vannet var 51 år gamle Arvid Jøsang fra Bokn.

Lørdag kveld opplyste Haukeland universitetssjukehus at han var død.

Broren hans, Kurt Jøsang (47), var også om bord i sjarken. Han er fremdeles savnet, men er antatt omkommet.

Det er politiet som har gått ut med navnene på de to.

Søndag morgen opplyser Sør-Vest politidistrikt at de nå antar at den yngste broren er omkommet.

– Status er at vi søndag morgen gjenopptar søket. Det har gått over fra en redningsaksjon til et søk etter antatt omkommet person, sier operasjonsleder Roger Litlatun i Sør-Vest politidistrikt til TV 2.

Grov sjø og sønnavind

Det var like etter klokka 11 lørdag at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om at en sjark med to menn om bord var savnet sør for Vestre Bokn sørøst for Karmøy i Rogaland.

De to mennene drev med hummerfiske. Det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men ingen har vært i kontakt med dem siden fredag. Det kan ha tatt flere timer fra sjarken fikk problemer til politi og redningspersonell ble varslet.

– Vi antar at sjarken har fått problemer med til dels grov sjø og sønnavind, slik de første båtene som deltok i letingen har beskrevet værsituasjonen på stedet. Dette er værforhold som er vanskelige for mindre båter, sier redningsleder Owe Frøland.

SØK: Det drives søk etter den yngste broren i området søndag.
SØK: Det drives søk etter den yngste broren i området søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Klokken 17.50 opplyser Frøland til Stavanger Aftenblad at sjarken er funnet.

– Den ligger på forholdsvis grunt vann i nærheten av der vi leter. Sjarken er rundt ni meter og en typisk sånn to-tremannsbåt, sier han.

– Den savnede var ikke i vraket, så vi fortsetter søket etter ham med full styrke, sier Frøland.

Lokale menn

Han opplyser at de to som var involvert i ulykken kommer fra Bokn-området. Bokn kommune har også opprettet et kriseteam.

Store ressurser er satt inn i letingen, blant annet losbåt, ambulansebåt og en rekke private båter. I tillegg har det vært flere helikoptre med i søkene. Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltar også.

Søndag er 40 frivillige med på søket, i tillegg til at brannvesenet stiller med dykkere.

​(NTB / TV 2)