Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Amy Winehouse er den perfekte personen til å fronte et slikt prosjekt, sier grunnleggeren av firmaet BASE Entertainment og BASE Hologram, Brian Becker i en uttalelse til amerikanske NBC News.

Syv år etter hennes død vil hun headline en turné som etter planen skal sparkes i gang mot slutten av 2019.

Overskuddet fra turneen vil gå til «Amy Winehouse Foundation», som er dedikert til å øke bevisstheten rundt narkotika- og alkoholmisbruk blant unge mennesker.

Artisten vant den prestisjetunge Grammy-prisen hele seks, og døde kun 27 år gammel den 23. juli 2011 etter å ha vært åpen om sin kamp mot rusen.

Turneen blir produsert av BASE Hologram, som bruker holografisk filmteknologi for å produsere liveunderholdning og attraksjoner verden over. Firmaet samarbeider tett med Winehouse sin familie.

Mitch Winehouse, sangeren sin far, sa i en Twitter-melding torsdag at de støtter prosjektet fullt ut.

– Vår familie er i ekstase over å samarbeide med BASE Hologram, slik at vi kan fortsette å feire livet og arbeidet til Amy. Alt av overskuddet vil gå til Amy sin stiftelse, slik at vi kan hjelpe enda flere unge rusmisbrukere, skriver faren videre.

Turneen vil inneholde superstjernen sine hits inkludert «Rehab», «Back to Black» og «Valerie». Amy Winehouse vil stå i front som en holografisk figur, med et liveband og sangere i bakgrunnen.