Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilen ble spesielt utviklet for James Bond-filmen Spectre. James Bond har hatt en svakhet for sportsbiler fra den britiske bilprodusenten. Spionen har kjørt det ypperste fra Aston Martin i 12 av 24 filmer som er produsert.

DB10 ble aldri tilgjengelig for ordinært salg. Ifølge Aston Martins nettside om bilen ble den kun produsert i ti eksemplarer. Åtte biler ble brukt i filmen, mens de to siste var såkalte «show cars». Det er rimelig å anta at brudeparet fikk låne ett av de to eksemplarene som ikke ble herjet med under innspillingen av filmen.

Kjendistungt bryllup: Prinsessen fikk drømmeprinsen

Håndlaget

Hver bil ble håndlaget av et eget team ved Aston Martins hovedkvarter i Gaydon i Storbritannia. Aston oppgir ikke tekniske spesifikasjoner på bilen, men ifølge Wikipedia deler den plattform med V8 Vantage. Det betyr at bilen har en 4,7 liters V8-motor under panseret, manuell girkasse og klarer sprinten fra 0 til 100 på litt over fire sekunder.

Aston Martin gratulerer brudeparet på Twitter.

– Forlater Windsor Castle i en Aston Martin DB10, bygget spesielt for James Bond, skriver bilprodusenten.

Elektrisk Jaguar

Også Meghan og Harry hadde ordnet seg et standsmessig kjøretøy etter at de ble viet i Windsor Castle i mai. Brudeparet valgte en klassisk britisk bil – en Jaguar E-Type. Men ikke en hvilken som helst E-Type.

Harry kjørte av gårde med sin brud i en bil som opprinnelig ble bygget i 1968 og som siden er restaurert og bygget om til elektrisk drift. Trolig er dette den eneste elektriske E-Type i verden.