PSG-storseier i Champions League blir etterforsket for mulig kampfiksing

Litt over en uke etter PSGs 6-1-slakt av Røde Stjerne settes Mesterliga-kampen i fotball under lupen. Det er frykt for at oppgjøret var fikset.

Det sier kilder som er tett på etterforskningen av saken til nyhetsbyrået AFP. En leder i Røde Stjerne skal ha satset fem millioner euro på at det serbiske laget skulle tape kampen med fem mål, skriver den franske avisen L'Équipe.

Neymar gjorde blant annet et hat trick for PSG i 6-1-seieren fra onsdag i forrige uke.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Det er ikke mulig

Franske myndigheter skal ha handlet etter et tips fra Uefa og president Aleksander Ceferin om at kampen kan ha vært fikset. Uefa skal ha fått tips allerede i dagene før kampen om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen.

Fransk økokrim har foreløpig ikke kommentert saken.

– Det er med stor forundring og indignasjon vi har funnet ut informasjonen dere har delt, svarer PSG på opplysningene satt frem av L'Equipe.

Klubben understreker at de ikke på noe som helst tidspunkt har diskutert noe annet enn kampforberedende saker i forbindelse med Champions League-kampene i år. PSG gjør det også klart at de er forpliktet til sportens verdier, og at de ikke på noe som helst vis har gjort noe som setter spørsmål ved deres integritet.

Røde Stjerne avfeier opplysningene når de blir konfrontert med dem.

– Du er den første som forteller meg om dette. Jeg vet absolutt ingenting om det. Det er ikke mulig. Det er ikke sant, sier Røde Stjerne-president Dragan Dzajic.

Ifølge L'Equipe skal en Røde Stjerne-representant med hjelp fra medsammensvorne ha plassert fem millioner euro i spill på ulike nettsider for å unngå mistanke. Flere av spillerne til den serbiske klubben skal ha blitt innlemmet i planene.

Det skal også ha vært planlagt et møte mellom de to klubbenes presidenter for å diskutere fiksing av kampen, men møtet ble aldri noe av.

Franske myndigheter så kampen med mistanken om kampfiksing i bakhodet, og fikk se scenarioet spille seg ut. Etterforskningen ble åpnet dagen før kamp, og i etterkant hentet man inn ekspertise for å vurdere innsatsen til Røde Stjerne-spillerne. Eksperten skal ha lagt merke til at flere av spillerne var passive i store deler av kampen.

Neymar fikset femmålsseier

PSG ledet hele 4-0 etter å ha scoret fire mål mellom kampens 20. og 41. spilleminutt. Marko Marin scoret Røde Stjernes eneste mål i den andre omgangen før Neymar sørget for 6-1-seier drøyt ti minutter før full tid.

Røde Stjerne, som er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992, spilte 0-0 hjemme mot italienske Napoli i mesterligaåpningen i september. Den serbiske klubben vant mesterligaens forgjenger (serievinnercupen) i 1991.

Neste Champions League-motstander for Røde Stjerne er Liverpool på Anfield.