KJÆLEDYR: Joakim Nilsen Salen kjempet for retten til å kunne avle opp rev som kjæledyr, men fikk nei i retten.
KJÆLEDYR: Joakim Nilsen Salen kjempet for retten til å kunne avle opp rev som kjæledyr, men fikk nei i retten. Foto: TV 2

Tapte i retten: Får ikke selge rever som kjæledyr

Reve-eier Joakim Nilsen Salen på Revmoen i Oppdal ble i dag dømt for brudd på viltloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fortale forrige uke om Joakim Nilsen Salen, som lenge har forsøkt å få tillatelse til å avle opp rev som kjæledyr.

Han måtte møte i retten i Trondheim tinghus fordi han nektet å betale et forelegg. Påtalemyndigheten mener han bryter loven når han holder rev i bur, og avler fram det han selv kaller for kjælerev.

– Jeg har vokst opp med rev i bur fordi bestefaren min hadde revefarm. Jeg vet hva jeg snakker om når jeg sier at dyrene egner seg som kjæledyr, fortalte Joakim til TV 2 da vi besøkte «farmen» hans tidligere i høst.

Bot eller fengsel

Idag kom Sør-Trøndelag tingrett med sin dom. Nilsen Salen må betale bot på 18.000 kroner, og fikk subsidiært fengsel i 36 dager.

Aktor påpekte under rettssaken at rev kun kan holdes innesperret enten som pelsdyr, eller at den holdes i en dyrehage. Å gjøre slik som reve-eieren er brudd på viltloven, slo retten fast.

Salen opplyser til TV 2 at han anket dommen på stedet.

Marked for kjælerev?

Joakim mener at det er et marked for kjælerev. Han har solgt noen rever allerede, til en pris mellom 15.000 og 25.000 kroner.

– Det er ikke så mye penger i det, men kanskje kan jeg få dekket utgiftene mine med salget, sier han.

I rettssaken forsvarte han seg selv. Hans hovedargument var at rev har blitt holdt i fangenskap og avlet på siden 1800-tallet. Nå går det mot en ny runde.