– Hvis jeg var i hans sko, ville jeg dratt på sekundet

Joshua King tror Isak Hansen-Aarøen vil ha godt av å prøve seg i Manchester United.

Manchester United ser ut til å dra det lengste strået i kamp mot blant andre Liverpool og Everton om 14 år gamle Isak Hansen-Aarøen.

Manchester Uniteds akademisjef David Harrison dro torsdag ettermiddag fra Alfheim etter å ha sittet i forhandlinger med Tromsø.

Harrison har vært på besøk i to dager for å diskutere muligheten for å hente den talentfulle 14-åringen Isak Hansen-Aarøen til klubben, skriver iTromsø.

– Viktig å ha en medisinsk apparat rundt seg
​Joshua KIng dro til England som 16-åring. Han anbefaler Isak å velge Manchester United.

– Han må ta sitt eget valg, og folk må respektere det valget han tar. Hvis jeg var i hans sko, ville jeg dratt på sekundet, sier King til TV 2.

– Du får en helt annen skole. Han vil trene med mye bedre spillere enn det han vil gjøre i Norge. Det er mer kamptrening, organisert trening og fokus på kosthold. Han vil lære å ta vare å kroppen. Jeg har sett et bilde, og han ser liten ut. Han kommer til å vokse. Det vil komme skader, og da er det viktig å ha et medisinsk apparat rundt seg. Jeg tror ikke han får det bedre enn i United, fortsetter landslagsspissen.

King var et stort talent da han dro til Manchester United. I den engelske storklubben lærte han mye om mentaliteten som skal til for å lykkes på øverste nivå.

– Da jeg kom til United var jeg et talent med fart og teknikk. I United lærte jeg det meste med tanke på mentalitet, det å holde beina på jorda og jobbe hardt. Du så hvordan spillerne spilte under Ferguson, og det var da jeg var der. Det var de samme tingene de lærte ungguttene. Jeg har lært mye i United, men jeg har lært en hel del av Eddie Howe også, sier han.

– Vokste veldig fort
​Omar Elabdellaoui dro til Manchester City som 15-åring. Det har han aldri angret på.

– Det er aldri en fasit. Jeg kjenner ikke til situasjonen, hvor interessert de er og hvordan kamp- og treningshverdagen hans er. Det gikk fint for meg. Jeg angrer ikke på at jeg dro ut tidlig. For min del var det positivt, sier Elabdellaoui.

Høyrebacken tror 14-åringen vil få et lite sjokk om han bestemmer seg for å reise til balløya.

– Det er en helt annen hverdag enn man er vant til hjemme. Jeg følte at jeg vokste veldig fort. Det ble mye tøffere tidlig, og det setter jeg pris på i dag. Jeg er der jeg er i dag på grunn av det valget jeg tok, sier Omar.