GÅR AV: Fredag opplyste Vatikanet at paven har undertegnet avskjedssøknaden, men at Wuerl likevel vil fortsette til det er funnet en etterfølger.
GÅR AV: Fredag opplyste Vatikanet at paven har undertegnet avskjedssøknaden, men at Wuerl likevel vil fortsette til det er funnet en etterfølger. Foto: Mandel Ngan / AFP

Washington-kardinal går av

Pave Frans har undertegnet avskjedssøknaden til kardinal Donald Wuerl i Washington, som anklages for å ha beskyttet prester som har begått seksuelle overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den snart 78 år gamle Wuerl leverte sin avskjedssøknad for nesten tre år siden, men pave Frans har inntil nå nektet ham å gå av.

Fredag opplyste Vatikanet at paven har undertegnet avskjedssøknaden, men at Wuerl likevel vil fortsette til det er funnet en etterfølger.

Wuerls forgjenger, erkebiskop Theodore McCarrick, ble tvunget til å gå av etter anklager om at han hadde begått seksuelle overgrep mot minst to mindreårige korgutter og flere unge prestestudenter.

Wuerl anklages ikke selv for å ha begått overgrep, men i august konkluderte en storjury med at han som biskop i Pittsburgh aktivt beskyttet flere prester som hadde begått mange og grove overgrep mot barn.

Mange har også stilt spørsmål ved Wuerls påstand om at han var uvitende om McCarricks overgrep.

(©NTB)