Fiona (23) og babyen hennes ble fanget i livsfarlig «haglnado»

Nå advarer hun andre etter det livsfarlige dramaet langs veien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en voldsom vær-uke med styrtflom på Mallorca, gigant-stormen Michael i USA og varmerekord (!) i Bergen, er Australia foreløpig sist ut:

Det sørlige Queensland ble truffet av monster-hagl på torsdag og natt til fredag.

Lokale medier omtaler uværet som en «haglnado» som pøste ut hagl på størrelse med tennisballer og forårsaket store skader.

Over tusen innbyggere har allerede levert inn forsikringskrav som følge av ødeleggelsene, men det tallet er ventet å øke dramatisk, skriver Courier Mail.

Blant annet ble 800 kyllinger drept etter å ha blitt truffet av haglkornene.

Les også: Dette er verdens største hagl

Modigste mammaen i Queensland

Småbarnsmor Fiona Simpson (23) har blitt hyllet som den modigste mammaen på Queensland etter sin heltemodige innsats for å beskytte datteren Clara (4 måneder) fra de enorme hagl-prosjektilene.

Hun var på vei hjem i bil sammen med sin bestemor og datteren da den plutselige hagl-stormen traff med voldsom kraft.

– Jeg har lært en lekse i dag. Kjør aldri bil i en hagl-storm. Vi stoppet i veikanten da stormen ble for intens og haglet knuste bilvinduene. Jeg dekket til babyen med min egen kropp for å hindre at hun ble alvorlig skadet, forteller Fiona på Facebook.

Resultatet var at hele ryggen, armene og hodet hennes ble kraftig forslått og fullt av blåmerker.

– Det var utrolig skremmende, men jeg hadde ikke tid til å bli redd. Alt skjedde så fort. Jeg så ned på datteren min og jeg kunne se at hun gråt, men jeg kunne ikke høre noe. Så kraftig var lyden fra haglene, forteller hun til ABC Brisbane.

Les også: Derfor hagler det midt på sommeren

En person holder opp haglkornen som traff store områder i Queensland. Australsk presse har også bilder av haglkorn som var enda større enn dette.
En person holder opp haglkornen som traff store områder i Queensland. Australsk presse har også bilder av haglkorn som var enda større enn dette. Foto: Reuters

– Kunne blitt drept

Da været roet seg, kjørte Fiona den bulkete bilen til et hus i nærheten og ropte etter hjelp. De fikk tilkalt ambulanse som fraktet de tre til sykehus.

– Det var ikke før jeg satt i ambulansen, at jeg innså at hun (babyen) kunne ha blitt alvorlig skadet eller drept. Det kunne ha gått riktig ille, forteller Fiona.

Til tross for de stygge blåmerkene, slapp hun fra det hele uten alvorlige skader. Hun og datteren er nå utskrevet fra sykehuset, mens bestemoren blir liggende en stund til.

Fiona skriver på Facebook at hun er overveldet over alle tilbakemeldingene hun har fått fra folk som har fått med seg hennes dramatiske historie.

– Jeg er overveldet over alle deres snille ord. Jeg ante ikke at så mange ville se dette, men håpet å kunne advare andre mot hvor farlig en haglstorm kan være, skriver hun.