SCORET TO: Usain Bolt.
SCORET TO: Usain Bolt. Foto: Peter Parks

Bolt scoret to i sin debut fra start: – En god følelse

Usain Bolt scoret to mål på fotballbanen og feiret i kjent stil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens raskeste mann, med åtte OL-gull og 11 VM-gull på samvittigheten, fikk sjansen fra for Mariners mot nivå to-laget MacArthur South West United.

– Det kommer til å bli en stor kamp. Jeg tror den vil avgjøre hva klubben tenker om min videre karriere, sa Bolt før kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Og Bolt tok vare på sjansen. Verdens raskeste mann på 100-meteren scoret ikke mindre enn to mål i debuten fra start da Central Coast Mariners møtte Macarthur South West i en oppkjøringskamp.

– En god følelse
Den tidligere friidrettsstjernen scoret sitt første mål etter 57. minutt da han dundret ballen i mål med venstrefoten.

Bolts andre for dagen kom etter 68 minutters spill. Bolt utnyttet en forsvarsfeil og satte ballen i mål fra kloss hold. Han ble byttet ut til stor applaus kvarteret før kampslutt.

Central Coast Mariners vant til slutt 4-0.

– Jeg startet for første gang, og scoret to mål. Det var en god følelse, sa Bolt etter kampen, ifølge ESPN.

Bolt feiret målene på sin vanlige måte – med hendene i sin «Lightning Bolt-posisjon».

– Jeg er glad for at jeg fikk anledning til å komme hit og vise at jeg har forbedret meg som fotballspiller. Jeg ønsker svært gjerne å bli permanent Mariner og vise mitt beste og få en plass på laget, konkluderte han.

Bolt, som har verdensrekorden på 100- og 200-meter, har pensjonert seg fra livet som friidrettsutøver og har lyst til å prøve seg som profesjonell fotballspiller. I sommer trente han blant annet med eliteserielaget Strømsgodset i Drammen for å komme i form.

– Jeg blir bedre og bedre
Etter å ha startet jobben med å bli profesjonell fotballspiller etter friidrettskarrieren sier jamaicaneren at han er fornøyd med egen utvikling som fotballspiller.

– Jeg kan si at jeg har blitt bedre, men man vet ikke på hvilket nivå man er før man har spilt en ordentlig kamp.

I september sa Mariners-trener Mike Mulvey at han godt kunne vente til januar med å ta en endelig beslutning om Bolts framtid i klubben, men både han og klubben håper at Bolt skal vise seg som A-ligamateriale.

Central Coast Mariners sesongåpner Australsk A-liga 21. oktober borte mot Brisbane Roar.