ÅSTED:
ÅSTED: Foto: En mann knivstakk og drepte Robin utenfor dette hotellet midt i Ålesund sentrum i februar. Foto: NTB Scanpix

30-åringen knivstakk og drepte Robin (29) – nå har han fått dommen

Mannen som knivstakk og drepte Robin André Svendsen utenfor et hotell på Brunholmen i Ålesund i februar, ble fredag dømt til 12,5 år i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart under domsavsigelsen i Sunnmøre tingrett fredag.

Mannnen ble også dømt til å betale en samlet erstatning på 266.000 kroner.

Det var Sunnmørsposten som omtalte dommen først.

Ifølge avisen la aktor Jogeir Nogva ned påstand om 14 års fengsel da saken gikk for tingretten i forrige uke.

Advokatfullmektig Øyvind Brandal, som representerer den tiltalte, sa under domsavsigelsen at hans klient ønsker en fullstendig anke. Det skriver SMP.

Mener klienten var psykisk utviklingshemmet

Mannens forsvarer sa, ifølge Sunnmørsposten, i sin prosedyre at hans klient burde få seks år i fengsel.

– Min klient har ikke forsøkt å unndra noen faktum. Han har forklart seg til politiet, og hans forklaring stemmer i hovedsak. Det er også et poeng at vi mener min klient var på handlingstidspunktet psykisk utviklingshemmet i lettere grad, sa advokat Reidar Andresen under rettssaken i forrige uke.

Retten var imidlertid ikke i tvil om at mannen i 30-årene var tilregnelig under drapet.

Konflikt

Det var 26. februar i år at politiet i Ålesund rykket ut til et Scandic-hotell midt i sentrum, etter meldinger om en grov voldsepisode.

Kort tid etter opplyste politiet at én mann døde etter volden han ble utsatt for. Obduksjonsrapporten konkluderte med at 29 år gamle Robin André Svendsen døde etter å ha blitt utsatt for flere knivstikk.

TV 2 er kjent med at knivdrapet skal ha skjedd som et resultat av et forsøk på å drive inn penger fra en annen person i byens rusmiljø. Ifølge politiet var hverken den siktede mannen eller avdøde Robin André Svendsen i utgangspunktet en del av denne konflikten.

Krevde pengebeløp

Mannens forsvarer fortalte til TV 2 kort tid etter drapet at hendelsen startet som et verbalt slagsmål, som utartet seg til et fysisk slagsmål og at det endte opp med bruk av kniv.

Det skal ha vært fire personer til stede da dramaet utviklet seg i sentrum av Ålesund. Etter det TV 2 vet skulle den nå drapsdømte mannen ha vært med i å bistå en kamerat i innkrevingen av et beløp på ca. 20.000 kroner.