Bjørn Tore (39) satte utrolig verdensrekord - løp 264,51 km på et døgn

Bergenseren Bjørn Tore Taranger gjennomførte ellevilt stunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor løp italienske Luca Turrini 261,18 kilometer i løpet av 24 timer på tredemølle.

Den rekorden bestemte ultraløperen Bjørn Tore Taranger (39) seg for å gjøre noe med.

Klokken 10 torsdag stilte han tredemøllen på 11,1 km/t. Det siste døgnet har hordalendingen løpt og løpt. Målet var å nå 265 kilometer i løpet av 24 timer. Etter 23 timer og 43 minutter hadde Taranger slått rekorden.

– Helt nydelig, sa han til TV 2 da rekorden var et faktum.

Klokken 10.00 fredag hadde han løpt 264,51 km.

– Dette er stort, sier han til TV 2.

Taranger var aldri i tvil om at han skulle klare det.

– Jeg visste at jeg hadde det inne. Det var ikke tvil. Så lenge jeg fikk i meg næring og fulgte oppskriften ville det gå bra. Det syke er å gjøre det i samme fart hele veien og økte siste timen, sier han.

Taranger samler inn penger til Haukelands Venner og barneklinikken på Haukeland. Motivasjonen for å fullføre har derfor vært stor.

En rekke kjendiser har vært på besøk i rekord-lokalet. Kygo, Erik Huseklepp, Helsesista, Trude Drevland, Davy Wathne og Brann-spiller Fredrik Haugen er blant dem som har løpt på en tredemølle ved siden av Taranger.

Etter hvert ble lokalet fylt opp av entusiastiske tilskuere.

– Gullet kom hem! Jeg hadde ikke trodd at så mange skulle komme. Dette er større en fantastisk. Dette viser Bergen på sitt beste. Vi er noen ordentlige patrioter, sier Taranger.

– Jeg hadde hele tiden en plan om å åpen fornuftig, finne en god fart som jeg visste jeg kunne holde lenge. Det funket som bare juling, sier han.

Det holdt på å gå galt etter seks timer. Da snublet Taranger mens han spiste en kopp med nudler. Han falt langflat ned på båndet, men kom seg opp igjen og fullførte på imponerende vis.