DETALJ: Det var da kvinnen kom hjem at hun så personen som lå på et svaberg i bakgrunnen på bildet. Nå etterlyser politiet personen.
DETALJ: Det var da kvinnen kom hjem at hun så personen som lå på et svaberg i bakgrunnen på bildet. Nå etterlyser politiet personen. Foto: Privat / Politiet

Florø: Mann meldte seg for politiet etter mystisk bilde

Etter å ha tatt et bilde av seg selv, oppdaget kvinnen at det lå et menneske i bakgrunnen. Nå er saken løst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var først da kvinnen kom hjem på kvelden at hun så personen på bildet hun hadde tatt av seg selv torsdag formiddag på Brandsøya, øst for Florø sentrum.

Da kontaktet hun politiet og sendte bildet.

– Det er i høy grad mistenkelig. Vi vet ikke om dette er en person som har blitt skylt opp på land eller om vedkommende ligger og fotograferer. Det er bare to av alternativene, sa operasjonsleder i Vest politidistrikt, Dag Olav Sætre, til TV 2 tidligere fredag.

Politiet etterlyste personen med brun jakke og blå dongeribukse.

Ifølge kvinnen skal det ha vært observert en fotograf i området, og hun tror kanskje personen som lå på svaberget var i ferd med å fotografere eller var der med fotografen. Det er likevel usikkert, skriver politiet.

Patruljene i Florø og Førde og noen fra Røde Kors i lokalområdet satte i gang et lite søk, både på land og til vanns. Det ble avsluttet rett over midnatt uten funn av personen.

I en pressemelding ved 8.30-tiden opplyser tjenesteleder Wenke Hope ved Flora politistasjon at en mann hadde meldt seg for politiet.

– I dag klokken 07.51 meldte en mann at det var han som hadde vært på stedet for å ta bilder i går og han kjente seg igjen på bildet i media. Mannen er i god behold og saken blir avsluttet, sier Hope.