I mars i år var kjæresteparet, hun i 50-årene og han i 60-årene, sammen i en bolig i Asker. De hadde spist middag sammen og drukket en god del vin, men etter hvert ble stemningen amper, ifølge en dom fra Asker og Bærum tingrett som ble avsagt torsdag.

De begynte å krangle høylytt og på et tidspunkt tok hun tak rundt pungen hans. Deretter vred hun rundt med stor kraft.

Mannen trodde at han skulle besvime. I retten forklarte han også om desperasjonen som fulgte da han forsøkte å få henne til å slippe. Han skal blant annet ha forsøkt å brekke fingrene hennes løs og å tråkke på tærne hennes.

Da han kom seg løs fra kvinnens grep, oppdaget han at det var blodflekker på gulvet. Etter hvert forsto mannen at blodet kom fra hans edle deler. Han måtte til legen som måtte sy 12 sting for å lukke det åpne såret som hadde oppstått i huden.

Kvinnen er nå dømt til fengsel i 100 dager for volden hun utsatte mannen for. «I skjerpende retning er det lagt vekt på at skaden var svært smertefull», bemerker retten, som også legger til at mannen ikke har fått varige mén.

Retten mener imidlertid det er formildende omstendigheter, blant annet at hendelsesforløpet som ledet frem til volden er uklar. Politibetjentene som kom til boligen forteller at begge var beruset.

Retten ser ikke bort fra at kvinnen kan ha handlet i «berettiget harme». Hun har forklart at han var naken kom med seksuelle tilnærmelser. Hun har også forklart at han tok kvelertak på henne. Alt dette bestrider mannen.

Retten mener imidlertid ikke at kvinnen handlet i nødverge og at hun dermed har handlet forsettlig, noe som betyr at hun må i fengsel.