Dette var siste gang noen så frilansjournalisten Kim Wall før hun ble drept av Peter Madsen. Nå skal skaperen av «Borgen» og «Mindhunter» lage TV-serie av drapsaken.
Dette var siste gang noen så frilansjournalisten Kim Wall før hun ble drept av Peter Madsen. Nå skal skaperen av «Borgen» og «Mindhunter» lage TV-serie av drapsaken. Foto: Peter Thompson

Drapet på Kim Wall blir TV-serie

Skaperen av «Borgen» og «Mindhunter» skal lage TV-serie av drapet på journalisten Kim Wall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den anerkjente serieskaperen Tobias Lindholm skal skrive manus for serien. Den har arbeidstittel «The investigation», som betyr «Etterforskningen» på norsk.

Serien skal, som tittelen antyder, dreie seg om drapsetterforskningen, skriver The Hollywood reporter. Etterforskningsleder i saken, Jens Møller, skal samarbeide med Lindholm. Produksjonen skal også ha tett kontakt med Walls foreldre.

– Når man lager en slik serie som bygger på ekte hendelser om ekte mennesker, verken kan eller vi jeg jobbe på egenhånd. Samarbeidet med Jens Møller, og Ingrid og Joachim Wall er derfor avgjørende, sier Lindholm til nettstedet.

Historien vil fokusere på etterforskningen av drapet, og ikke selve drapshandlingen. Drapsdømte Peter Madsen vil derfor ikke bli vist.

Dette grepet er inspirert av Erik Poppes film om Utøya, der produksjonen valgte å ikke vise ansiktet til terroristen Anders Behring Breivik.

Kim Walls far, Joachim, sier i en uttalelse at han stoler på at Lindholm vil behandle historien med respekt for alle som kjente hans datter.

Dømt til livstid i fengsel

Kim Wall ble sist sett da hun ble med Peter Madsen til sjøs utenfor København i hans hjemmebygde ubåt den 10. august i fjor. Dagen etter ble hun meldt savnet av kjæresten sin.

Senere på dagen ble Madsen plukket opp av en privat båt etter at han hadde senket ubåten. Det ble igangsatt en søk etter Wall, og den 21. august ble deler av Walls kropp funnet i vannkanten utenfor København. Madsen ble straks siktet.

Den 25. april i år ble Madsen dømt til lovens strengeste straff i Danmark, livstid med forvaring, for drap og likskjending. Madsen anket straffeutmålingen, men dommen ble opprettholdt i Østre landsrett i september.