Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsmannskaper søker fortsatt etter gutten og to tyske statsborgere, som fremdeles er savnet i Sant Llorenc des Cardassar-området etter oversvømmelsene som rammet den spanske ferieøya tirsdag kveld.

Reddet datteren

Den fem år gamle gutten satt i en bil sammen med moren sin, som er en av de omkomne. Guttens søster overlevde.

Ifølge Telecinco satt de tre i en bil da styrtflommen rammet. Moren ringte opp ektemannen på telefonen og fortalte om det grusomme som var i ferd med å skje, før linjen ble brutt.

Hun skal ha lyktes med å redde ut den sju år gamle datteren, før bilen ble slukt av vannmassene, melder den spanske tv-kanalen.

Stor leteaksjon

Rundt 150 redningsmannskaper søkte etter de savnede natt til torsdag og en varmesøkende drone og et helikopter er satt inn i søket.

Ti mennesker er bekreftet omkommet etter at øya ble rammet av voldsomme regnskyll i løpet av få timer tirsdag. 22 centimeter regn falt på få timer tirsdag kveld. Et britisk par og en nederlandsk kvinne er blant de omkomne.

Peter Sanchez, som bor i Sant Llorenc, forteller at han kastet seg inn i bilen sin da han så gjørmevannet stige.

– Men jeg så at vannet dro meg av gårde. Det steg to meter på 30 sekunder, men heldigvis presset vannet meg mot en mur. Jeg klarte å komme meg ut av bilvinduet og kom meg i sikkerhet på taket til en av naboenes hus, forteller han nyhetsbyrået AFP.

Massive ødeleggelser

Innbyggerne og myndighetene i I Sant Llorenc står foran en massiv opprydningsjobb etter uværet. De voldsomme vannmassene dro meg seg biler og hus og knuste trær og gjenstander til pinneved. Gjørme og store mengder sølevann fyller gater og har flommet inn i hus.

Tennisstjernen Rafael Nadal, som kommer fra området, er blant de frivillige som hjelper til med å rydde opp. Bilder viser 32-åringen, iført støvler og hvite hansker, mopper opp vann fra gulvet på et lager.

(©NTB / TV 2)