Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tredje juledag gikk jeg tilbake til «Alternativ Jul» på Folkets Hus i håp om å få litt varme i kroppen igjen etter å ha sovet utendørs i kulda. Plutselig kommer det en ukjent tannløs kar med et lurt bredt smil bort til meg. Han var i begynnelsen av førtiåra, presenterte seg som Christer og var tydeligvis en av veteranene i miljøet ettersom han stolt fortalte meg at han var registrert med selgernummer 0020 på =Oslo.

Da jeg fortalte han om prosjektet mitt, lytta han interessert og var nysgjerrig på hva jeg hadde funnet ut. Da jeg sa at jeg syntes det var vanskelig å finner steder å sove utendørs, tilbød han meg å sove hjemme hos han.Lite ante jeg ved dette tilfeldige møtet i julen 2014 om at Christer skulle bli en av mine nære og gode kompiser og ikke minst hvor mye vi skulle oppleve sammen i tiden fremover.

Christer var en usedvanlig person som jeg har lært ufattelig mye av og som jeg ser opp til av flere grunner. Hans gjestfrihet, åpenhet, raushet, vennlighet, hans verdier og ikke minst hans brennende engasjement for å gi folk bredere innblikk og forståelse om utfordringene som følger med en rusavhengighet. I håp om at det kan ha en preventiv effekt. Christer hadde så ufattelig mange kvaliteter og var en ressursperson, og overrasket ikke akkurat sjeldent heller. Enten det var hans usedvanlige kjappe humoristiske replikker, eller feks under =Kaffe-prosjektet når mange kanskje ikke hadde trua på at han ville gjennomføre idet han var ute av form fra første dag.

Men hva skjedde? Christer overrasket alle nok en gang i det han stod rakrygget bak kassa klar til å jobbe fra kl. 07.00 etter =KAFFE åpnet dørene i 2017.

Takk for mange fine stunder i leiligheten på Tøyen, på =Oslo, på sykehuset eller Gatehospitalet. For rallykjøring, bilturer, turer i byen og andre bomturer. For uendelige mange røverhistorier, for masse latter så tårene har trilla og jeg har hold på å pisse i buksa! For kaffekurs, smuglerkaffe og kaffefamilien på =KAFFE. For mange gode samtaler over telefonen, juletradisjoner og for å bli inkludert i familien, og ha blitt kjent med din fantastiske søster Ann Christin. Takk for at du har beriket meg som menneske Christer! Takk kompis.

Dette minneordet ble først publisert på Instagram, men er gjengitt av TV 2 med tillatelse fra Petter Nyquist.