PÅ DANSETRENING: TV 2 møter bloggeren Martine Lunde og proffdanseren Fredric Brunberg i en treningspause på dansesenteret på Bislett.
PÅ DANSETRENING: TV 2 møter bloggeren Martine Lunde og proffdanseren Fredric Brunberg i en treningspause på dansesenteret på Bislett. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

SKAL VI DANSE:

– Dritkleint å være sexy

BISLETT (TV 2): Neste uke skal Martine Lunde (22) og Fredric Brunberg (32) danse showdans.

Gjennom ukene på danseparketten har bloggeren og realitydeltakeren Martine Lunde (22) danset seg gjennom sjanger etter sjanger, til varierende tilbakemelding fra dommerne i Skal vi danse.

En av utfordringene ble da hun skulle danse en flørtende Cha Cha Cha, og dommerne ikke mente at hun hadde med seg ansiktsuttrykket. «Du må spise kamera,» sa dommer Egor Filipenko, mens Tore Petterson har sagt at Martine er for stiv i ansiktet.

Nå forklarer Martine hvorfor hun synes det er så vanskelig å være sexy og forførende på dansegulvet.

– Jeg synes rett og slett det er dritkleint å være sexy – iallfall når det er sammen med noen andre enn Aleksander. Det er ikke noe gøy å leke deilig. Jeg synes det blir påtatt, og umulig å gjøre på kommando, sier hun til TV 2.

– Hun må finne skuespilleren i seg, og hun må formidle følelser, sier dansepartneren Fredric Brunberg.

En hard trener

Nå stiller han nemlig strenge krav til kjendisdanseren sin.

– Nå har vi kommet så langt, og alt begynner å sitte så bra. Nå må vi ha hele pakka, sørge for å levere 100 prosent: Teknikk, følelser og ansiktsuttrykk, sier han.

– Jeg har jobbet mye med det og prøver virkelig. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier Martine.

Fredric skjønner at det er vanskelig å være forførende på tv.

– Jeg skjønner at hun synes det er vanskelig å vise en slik side. Hun er ikke vant til dette, mens jeg har drevet med dans siden jeg var seks år gammel. Det er mye skuespill i dans, sier han.

– Han er en hard trener altså, smiler Martine.

– Det er fordi jeg ser så mye potensiale i henne. Hvis Martine jobber på nå, så tror jeg hun kan gå hele veien, sier han.

– Og så vet han at jeg jobber best når jeg er litt irritert, sier Martine.

I første utkast av denne artikkelen ble det gitt inntrykk av at dansepartneren Fredric Brunberg mente Martine Lunde bør spille mer på sex på dansegulvet. I ettertid har Brunberg tatt kontakt med TV 2 og påpekt at dette ikke stemmer. TV 2 beklager og har endret artikkelen.

Må ofre bloggen

Danseparet forteller at de jobber minst fire timer hver dag på dansesenteret, men at det er Fredric som bestemmer når det er nok for dagen.

– Hvis det er åtte timer som skal til, så trener vi i åtte timer, sier han.

Det betyr også at det blir lite tid igjen til blogging, sosiale medier og samarbeidspartnere for Martine.

– Blogg og YouTube er veldig nedprioritert. Det er Skal vi danse det handler om nå, og der vil jeg levere 106 prosent. Når jeg er ferdig på trening sovner jeg som en stein. Jeg må komme sterkere tilbake etter Skal vi danse, sier hun.

Må klare seg uten kjæresten

I forrige uke måtte hun ut i danseduell – og det mot sin egen kjæreste Aleksander Sæterstøl. Det ble han som trakk det korteste strået og måtte reise hjem.

Hun og Fredric hadde blitt en god klikk med Aleksander og dansepartneren Lillian Aasebø, så de merker godt at de er borte.

– Det har blitt litt tommere her denne uka. Men vi klarer oss. Vi har mange andre gode venner i denne konkurransen, sier de.