risikerer 15 års fengsel:

Mann helte Plumbo over kjæresten – nå har håret hennes sluttet å vokse

En mann i midten av 30-årene må i neste uke møte i Senja Tingrett, tiltalt for en rekke forhold. – Sjelden vi ser slike saker, sier statsadvokaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i april i fjor at mannen tok tak i nakken til sin samboer, tvang hodet hennes ned i vasken, tok kvelertak på henne, slo henne og dyttet henne.

Ifølge tiltalen helte han deretter plumbo over hodet hennes, noe som førte til sterke smerter og tredjegrads forbrenning over store deler av hodebunnen da hun senere på dagen eller dagen etter skylte håret med vann.

– Stor belastning

Kvinnen måtte gjennom flere operasjoner på grunn av forbrenningsskaden. Deler av bakhodet til kvinnen vil forbli hårløst, kommer det frem av tiltalen.

Etter dette skal mannen ha holdt en kniv mot halsen til sin samboer, mens han uttalte «du fortjener ikke å leve».

– Saken har vært og er en stor belastning for min klient. Utover det ønsker jeg ikke gi noen kommentar, sier kvinnens bistandsadvokat Hans Brox til TV 2.

Statsadvokat Tor Børge Nordmo sier til TV 2 at dette er en omfattende tiltale. I tillegg til grov kroppsskade, er mannen også tiltalt for ran, trusler og narkotika.

– Det er sjelden vi ser slike saker, med de betydelige skadeforholdene vi ser i den ene posten, sier Nordmo.

Grove trusler og ran

Videre i tiltalen står det at den tiltalte mannen oppsøkte en bolig sammen med tre andre personer. Der skal en eller flere av dem opptrådt aggressivt og truende overfor en person.

Deretter skal de ha hatt en kniv eller et knokejern i hånda, og truet en person med å betale tilbake et pengebeløp. Hvis ikke skulle de skjære og/eller skyte fingre og tær av ham.

Mannen er også tiltalt for flere omfattende ran.

En gang mellom søndag 5. juni og 26. juli 2016 tok den tiltalte diverse lydutstyr, til en samlet verdi av minst 40.000 kroner. Dette solgte han senere videre på Finn.

Mannen risikerer fengsel i inntil 15 år.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med den tiltaltes forsvarer uten hell. Det er derfor uklart hvordan han stiller seg til anklagene.