STORE ØDELEGGELSER: Stormen Michael har skapt store ødeleggelser i Florida. Mange er uten strøm, og flere hus og biler er ødelagte. Nå har også stormen krevd sitt første liv.
STORE ØDELEGGELSER: Stormen Michael har skapt store ødeleggelser i Florida. Mange er uten strøm, og flere hus og biler er ødelagte. Nå har også stormen krevd sitt første liv. Foto: NTB Scanpix
PANAMA CITY, FL - OCTOBER 10: A tree lays on a home and car after hurricane Michael passed through the area on October 10, 2018 in Panama City, Florida. The hurricane hit the Florida Panhandle as a category 4 storm.   Joe Raedle/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
PANAMA CITY, FL - OCTOBER 10: A tree lays on a home and car after hurricane Michael passed through the area on October 10, 2018 in Panama City, Florida. The hurricane hit the Florida Panhandle as a category 4 storm. Joe Raedle/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Foto: Joe Raedle

Orkanen Michael har krevd sitt første liv

En mann er bekreftet omkommet etter at et tre knuste hjemmet hans i Gadsden i Florida som følge av orkanen Michael.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sheriffens kontor i Gadsden County sier de fikk melding om hendelsen klokka 18 lokal tid. Da hadde et tre som falt over mannens hjem i Greensboro, også truffet mannen.

Redningsmannskaper rykket ut til hjemmet hans, men på grunn av nedblåste strømmaster og stengte veier tok det lang tid før de nådde fram.

Orkanen er blitt omtalt som den verste uværet i manns minne. Da stormen traff land hadde den en styrke på 4 av totalt 5, men er torsdag morgen nedgradert til styrkegrad én.

Ifølge Reuters kan styrken på orkanen stige igjen torsdag kveld amerikansk tid, da den beveger seg bort fra øst-kysten av USA.

Store skader

Guvernør Rick Scott i Florida sier han har sendt lete- og redningsmannskaper til de mest utsatte områdene.

Også i Panama City i Florida er skadene store. Her ligger det knekte og opprevne trær over alt, og mange av dem har knust nærliggende hus. Vinden har også skrellet av en rekke hustak, og gateskilt er helt vridde. Det er også store oversvømmelser flere stedet.

– Stormen hørtes ut som en jetmotor. Lyden pep i en veldig høy frekvens, og jeg kunne føle det trykke på ørene. Det var skummelt, sier Panama City-beboer Vance Beu til nyhetsbyrået AP.

Nabo Antrese McCormick fikk et tre tvers gjennom stua.

MADRASS-BARRIKADE: Vance Beu i Panama City, Florida, barrikaderte vinduene med madrasser da orkanen inntraff.
MADRASS-BARRIKADE: Vance Beu i Panama City, Florida, barrikaderte vinduene med madrasser da orkanen inntraff.

– Jeg prøvde å stoppe vannet med en bøtte, men da jeg gikk på utsiden for å prate med en nabo brast hele taket sammen. Så nå står vi bare her ute og passer på at alle har det bra, sier hun.

– Dette er første året mitt i Florida, og min første store orkan. Og du kan stole på meg når jeg sier det blir min siste. Det er på tide å flytte, sier hun og ler.

Michael har nå forlatt Florida og er på vei innover delstaten Georgia. Ifølge Reuters er orkanen nå nedgradert til kategori 1.

Ifølge CNN er nesten en halv millioner kunder uten strøm i Alabama, Georgia og Florida som følge av orkanen. I tillegg opplyser kongressrepresentant Neal Dunn at flere har blitt arrestert for plyndring i orkanområdet.

(©NTB/TV 2)