Danskenes prins Nikolai har gitt seg i militæret for å fokusere på karrieren som modell.
Danskenes prins Nikolai har gitt seg i militæret for å fokusere på karrieren som modell. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Dansk modellprins gir seg i militæret

Etter kun to måneder fikk prinsen nok av militærlivet. Nå vil han fokusere på karrièren som modell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helle von Wildenrath Løvgren ​Den 19-årige prinsen begynte utdannelsen som reserveoffiser på Hærens Sersjantskole i august, melder danske Ekstra Bladet. Prinsens militære utdannelse skulle vare i seks måneder, men nå har han valgt å hoppe av.

Nikolais mor, grevinne Alexandra, sier gjennom sin privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgren til Ekstra Bladet at årsaken til at Nikolai har forlatt hæren er at prinsen ikke har havnet på rett hylle.

– Grevinnen understreker at beslutningen ikke har med verken utdannelsen eller stedet å gjøre. Folk har vært snille, og alt har vært som prinsen har forventet. Det var bare ikke ham, sier sekretæren på vegne av Alexandra.

Brudd med tradisjonene

Prins Nikolais beslutning om å stoppe sin militære utdannelse er det første eksemplet på noe slikt i det danske kongehuset. Historiker og ekspert Lars Hovbakke Sørensen er ifølge danske TV 2 overrasket over beslutningen.

– Det er et markant brudd med tradisjonen som finnes i kongehuset, der de unge er inne i militæret et stykke tid.

Ifølge historikeren er det likevel ikke noe som vil ryste kongehusets fundament.

– Kongehuset har blitt en mer sivil institusjon, og det er derfor ikke like voldsomt å bryte med tradisjonen som for 20-30 år siden. Militæret spiller ikke lenger like stor rolle i danskenes oppfattelse av hva kongehuset skal stå for sier Hovbakke Sørensen.

I gang med modellkarriere

Tidligere i år debuterte prinsen som modell på catwalken for den britiske motegiganten Burberry under London Fashion Week, og ifølge Løvgren er det modellkarrieren prinsen skal konsentrere seg om de neste månedene.

Privatsekretæren sier at prinsen fra neste år skal begynne å studere, men vil ikke si noe om hva.