Ny Italia-nedtur: – Fortsatt flere spørsmål enn svar for Mancini

Italia fikk hjelp til å ta ledelsen, men Ukraina svarte med volleyscoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Italia - Ukraina 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

De italienske stjernene satt hjemme under sommerens VM-sluttspill, men det har foreløpig ikke blitt noen opptur under den nye landslagssjefen Roberto Mancini.

Forrige måned tapte de for Frankrike og spilte uavgjort mot Nederland. Onsdag fulgte de opp med bare 1-1 mot Ukraina hjemme i Genova i en privatlandskamp.

– Det er ikke godt nok, fastslår TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Det er fortatt flere spørsmål enn svar for Italias ferske manager. Det er ingen krise, men Italia må skjerpe seg før de møter Polen på søndag, sier han.

Italia fikk hjelp til å gå i ledelsen da Ukrainas sisteskanse Andrij Pjatov rotet langskuddet til Federico Bernardeschi i eget mål, men ikke mange minuttene senere utlignet Ruslan Malinovsky på volley.

Ukraina-keeper Andrij Pjatov hadde imidlertid en strålende redning etter seks minutters spill på Leonardo Bonuccis volley. Det var den største målsjansen før pause.

– 5-1 i avslutninger, 9-1 i cornere og 60-40 i ballbesittelse for Italia, oppsummerte Simen Stamsø-Møller etter førsteomgang.

– Det har sett ut som akkurat det dét er; en treningskamp. Jeg hadde håpet Italia skulle vise seg fra sin beste side, for det bor mye talent i dette laget, selv om de er lite samspilte foreløpig. Italia er i motbakke og er også i et slags generasjonsskifte, fortsatte TV 2s fotballekspert.

Andrij Pjatov var slettes ikke strålende da Italia tok ledelsen ti minutter inn i andreomgang. Sjakhtar Donetsk-keeperen slo langskuddet til Federico Bernardeschi inn i eget mål.

– Det er ikke all verdens keeperspill. Er ikke den på vei ut? Ballen er på vei utenfor, kommenterte Stamsø-Møller.

Utligningen for Ukraina kom i 62. spilleminutt da Sander Berges lagkamerat i Genk, Ruslan Malinovskyj, fikk godt treff på volley etter et hjørnespark.

Samme mann kunne sendt Ukraina i ledelsen ti minutter senere, men frisparket fra om lag tjue meter gikk i tverrliggeren. Sekunder senere headet innbytter Taras Stepanenko rett på Gianluigi Donnarumma fra kloss hold.

Etter 43 minutters spill reiste publikum seg på Luigi Ferraris i Genova for å hedre de 43 menneskene som mistet livet i den tragiske bru-kollapsen i den italienske byen i august. Kampen ble spilt på hjemmebanen til Sampdoria og Genoa for å samle inn penger til ofre og pårørende etter ulykken.