VARMT: Solen skinner i Drammen onsdag ettermiddag. Torsdag forventes det varmt vær i store deler av Norge.
VARMT: Solen skinner i Drammen onsdag ettermiddag. Torsdag forventes det varmt vær i store deler av Norge. Foto: Anders Eid

Her kan det bli over 20 grader i morgen

Torsdag kan det bli temperaturer over 20 grader i indre strøk på vestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før det braker løs med en våt helg for store deler av Norge, kan det bli nokså behagelige temperaturer og pent vær på torsdag.

– Grunnen til varmere temperaturer nå er at vi har et høytrykk som ligger over Russland og et lavtrykk over Island. De to til sammen gjør at vi får en sønnavind, en sørlig luftmasse som har blitt varmet opp fra Europa og kommer nordover til oss, sier meteorolog i Storm Mariann Aabrekk.

Og varmest blir det på Vestlandet.

– Indre strøk på Vestlandet kan vente seg en fønvind som vil dra temperaturen enda mer opp. Vi skal ikke se bort i fra at det kan blir temperaturer over 20 grader der denne vinden treffer på torsdag, forklarer Aabrekk.

Ikke like varmt i nord

Dagens temperaturer ligger på rundt 17, 18 og 19 grader, og det kan godt hende at noen også vil runde 20 i dag, ifølge meteorologen.

– I går hadde Nesbyen varmeste temperatur på 19,7 grader, så vi skal ikke se bort i fra at noen runder 20 tallet i allerede i dag.

Ifølge meteorologen gjelder det varme været mest for Sør- og Vest-Norge, og vi finner ikke de samme temperaturene lengre nord.

– I området rundt Trondheim ligger temperaturen mellom 13 og 14 grader. Lenger nord, som i Troms og Finnmark, har de kuldegrader, sier Aabrekk.

Kortvarig glede

Finværet lenger sør vil imidlertid ikke vare lenger enn til helgen, for på fredag kommer regnet.

– Det blir ikke mange dagene med varmt vær. Det forventes et lavtrykk fra vest, så vestlandet kan forvente seg en veldig våt helg, spesielt lørdagen, sier meteorolog Aabrekk.

På lørdag ventes det en nedbørmengde på 50-100 mm på 24 timer.

– Dette gjelder store deler av Vestlandet. Det kan absolutt se ut som at det kan komme et flomvarsel, så det er lurt å holde et lite øye med lørdagen, sier Aabrekk.