NÆRT VENNSKAP: Petter Nyquist og Christer Modin har holdt tett kontakt etter at de møttes i 2014.
NÆRT VENNSKAP: Petter Nyquist og Christer Modin har holdt tett kontakt etter at de møttes i 2014. Foto: Privat

Petter Nyquist (40) i sorg etter Christers bortgang: – Skal ta med meg de gode minnene

Petter «Uteligger» Nyquist hyller sin nære venn Christer Modin (49) etter hans bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen ble det kjent at Christer Modin (49), blant annet kjent fra Petter Uteligger-seriene, har gått bort.

– Det er kjempetrist. Man blir veldig tom for ord, sier Petter Nyquist til TV 2.

Det var under innspillingen av den første serien av «Petter Uteligger» at Nyquist og Modin knyttet kontakt første gang.

– Christer er en jeg har hatt veldig mye kontakt med, helt fra første gang jeg traff ham tredje juledag i 2014, sier Petter.

En venn i nøden

De møttes på arrangementet «Alternativ jul», og det tok ikke mer enn et kvarter før Christer inviterte Petter med hjem.

– Da tilbød han meg å bli med ham hjem for å sove over i leiligheten hans på Tøyen. Og faktisk: Da han og Jonna skulle reise til Syden, tilbød han meg nøkkelen til leiligheten hans også, slik at jeg kunne bo der resten av prosjektet mens de var bortreist, sier Petter og ler hjertelig før han legger til:

– Det var sånn han var.

– Lært mye viktig

Siden har han tilbragt mange gode stunder i leiligheten til Christer på Tøyen. De har også funnet på mye moro sammen, enten det har vært å kjøre rally eller dra på kino. De har også hatt tid til å ta opp de viktige temaene.

– Jeg har utrolig mange fine opplevelser sammen med ham, og han har lært meg veldig mye viktig. Om hvordan livet på gata er – han fortalte meg hvordan ting fungerte.

Som de fleste har fått med seg gjennom Christers TV-opptredener, bodde det også mye humor i Christer.

– Han var en utrolig morsom og livlig person, og han hadde slike «onelinere» fra sidelinja som alltid satt! Latteren satt aldri langt inne når man var sammen med Christer. Under Senkveld-intervjuet tidligere i år for eksempel, herregud, da var han i sitt ess, sier Petter og humrer.

– Sto på til det siste

Her snakket han blant annet om den nye jobben han fikk gjennom =Oslos nye kaffebar =Kaffe.

– Det som var veldig fint, med det =Kaffe-prosjektet, var at det tydelig betydde mye for ham. Han kom seg ut av leiligheten og hadde noe å gå til hver dag. Og han sto på til det siste. Han var på jobb både fredag og lørdag før han døde. Det har betydd mye for ham: Å være en del av noe og bidra til samfunnet.

Nyquist er svært imponert over den innsatsen Christer la inn for å få bedring i livet.

=KAFFE: Gjengen på =Kaffe overrasket Christer på bursdagen tidligere i år. Foto: Privat
=KAFFE: Gjengen på =Kaffe overrasket Christer på bursdagen tidligere i år. Foto: Privat

– Under prosjektet med =Kaffe, så var han nok den som så mest sliten ut, og han var nok det også. Mange trodde nok derfor at det ikke kom til å gå veien. Men han motbeviste alle. Han reiste seg virkelig! I ettertid ringte han meg og var så stolt for å ha slettet gammel gjeld i banken, og fordi han hadde spurt om jobb som ekstrahjelp på en kafé på Tøyen. Tenk det!

Tar med seg minnene

Noe av det viktigste for Christer var å formidle og dele sine erfaringer for å forhindre at andre ble rammet av rusavhengighet.

GODE MINNER: Petter sitter igjen med mange gode minner og opplevelser sammen med Christer. Foto: Privat.
GODE MINNER: Petter sitter igjen med mange gode minner og opplevelser sammen med Christer. Foto: Privat.

– Han har vært klar på det hele tiden. Jeg spurte jo ham da jeg filmet ham første gang: «Hvorfor er det greit at jeg filmer deg?». Da svarte han: «Jeg unner ingen å oppleve det jeg har opplevd». Han var veldig opptatt av det, at det skulle være preventivt. Der har han bidratt enormt!

Petter synes det er vanskelig at en så god venn har gått bort, men minnene har han med seg.

– Vi har hatt mange fine samtaler både på telefon og når vi har møttes. Det blir veldig trist å ikke møte ham igjen. Jeg skal ta med meg alle de gode minnene og lærdommen han har gitt meg.

Hedret av =Oslo

Det er stiftelsen Erlik som delte nyheten om at Christer Modins (49) bortgang onsdag morgen. Modin ble hedret med minneord skrevet av miljøarbeider i =Oslo, Even Skyrud, med tittelen «Christer var helt rå». Christer var en av magasinets fremste talspersoner, og hadde vært med som selger siden oppstarten i 2005.

Som følge av tungt rusmisbruk fra tenårene av, led Christer av nyresvikt og en rekke andre plager.

– Jeg tenkte ofte at det kom til å bli godt for Christer å slippe alle smertene, den dagen kroppen hans ikke orka mer. Jeg er ikke så sikker på om han hadde vært enig. Han var en fighter, en som ikke la seg ned og ga opp, skriver Skyrud.