Dramatisk fødsel:

Dette gruer hun seg til å se på TV

Julianne «Pilotfrue» Nygård viser hele Norge den dramatiske fødselen i dokuserien Bloggerne. Selv gruer hun seg til å gjenoppleve smerten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I torsdagens episode av TV 2-dokuserien Bloggerne viser Julianne og Ulrik Kvalheim Nygård frem den 30 timer lange fødselen som endte med keisersnitt.

Kameraene ble aldri skrudd av, og alt som kunne filmes ble filmet.

– Jeg gruer meg til å se det. Jeg gruer meg fordi det gjorde så vondt, sier Julianne til TV 2.

I den forrige sesongen fulgte vi paret mens de forsøkte å bli gravide ved hjelp av prøverør.

Se hele fødselen i den siste episode av Bloggerne på TV 2 Sumo nå.

Delt hele veien

Ekteparet lot både TV-seerne og bloggleserne være med på hele prosessen, på både opp- og nedturene.

Til slutt smilte lykken til paret, og Julianne ble gravid på naturlig måte. I juni fikk de den etterlengtede sønnen Severin.

– Det er jo veldig fint, og ettersom vi har delt hele veien til nå, så synes jeg det var fint å kunne dele det siste med alle som har heiet på oss og støttet oss underveis, sier Julianne.

– Fått fødselsangst

Men en fødsel kan være både fin, flott – og svært dramatisk. Det fikk også Ulrik erfare.

– Hvis folk ikke blir skremt av å se Julianne sånn som hun er på fødestua, så skjønner jeg ingen ting, sier han, og legger til:

– Jeg var der hvert et minutt, og jeg er veldig glad for at jeg ikke skal føde. Jeg har jo fått fødselsangst, og jeg har ikke en gang mulighet til å føde.

Glemmer ikke smerten

Fødselen har også, forståelig nok, satt sine spor hos Julianne. I fire timer satt Severin fast før det ble bestemt at det skulle tas keisersnitt.

– Mange sier: «Når du får han i armene dine så kommer du til å glemme alt», men det synes jeg er tull. Selvfølgelig er det verdt det, det er ikke det det er snakk om. Men man glemmer det ikke.

De nybakte foreldrene er enige om at de ikke kommer til å stresse med gi sin førstefødte en liten bror eller søster.

– Vi gjør ikke et prøverørsforsøk til. Den prosessen orker vi ikke gå gjennom igjen. Hvis han skal få søsken så skjer det naturlig.