PÅGREPET: Her blir tre menn pågrepet av politiet etter at et småfly landet, uten tillatelse på Kjeller flyplass, med 50 kilo hasj og et stort antall piller.
PÅGREPET: Her blir tre menn pågrepet av politiet etter at et småfly landet, uten tillatelse på Kjeller flyplass, med 50 kilo hasj og et stort antall piller. Foto: TOLLETATEN

Småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj

Et småfly som mandag kveld landet på Kjeller flyplass uten tillatelse, hadde tre menn og 50 kilo hasj om bord. Nå er alle tre pågrepet av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Småflyet kom fra Tyskland og da det landet på Kjeller Flyplass hadde alarmen allerede gått – både hos politiet og Tollvesenet.

– Da flyet kom fra Tyskland, fulgte både Tollvesenet og tårnet på Gardermoen med. Da det landet på Kjeller flyplass uten landingstillatelse, kontaktet Tollvesenet politiet, opplyser avsnittsleder for etterforskning ved Skedsmo politistasjonsdistrikt John Inge Bråthen til Romerikes Blad.

Tre pågrepet

Inne i flyet skal politiet ha funnet 50 kilo hasj og et stort antall piller. Tre menn fra Tyskland og Litauen var om bord.

Foto: TOLLETATEN
Foto: TOLLETATEN

– To av disse er i midten av 40-årene, mens den siste er i 20-årene, sier Bråthen.

Politiet har begjært alle tre varetektsfengslet for en periode på fire uker, i tillegg til brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og fullstendig isolasjon i de to første ukene.

Kan bli flere pågripelser

Sent tirsdag kveld gjennomførte politiet som følge av etterforskningen av saken en ny aksjon mot de mistenkte mottakerne av narkotikaen.

– Tirsdag kveld aksjonerte vi mot en leilighet i Oslo og pågrep to personer til. Dette er nordmenn i midten av 40-årene, sier avsnittslederen.

Foto: TOLLETATEN
Foto: TOLLETATEN

Politiadvokat Kristina E. Bruusgaard i Øst politidistrikt sier de ser alvorlig på saken.

– Vi vil etterforske saken de kommende dagene og ukene med full tyngde. I tiden fremover vil politiet blant annet gjennomføre flere avhør og gjennomgå beslaglagte gjenstander i saken. Vi kan ikke utelukke at det vil være tale om pågripelse av flere personer, sier politiadvokat Bruusgaard i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Mener han ble lurt

Torsdag opplyser den oppnevnte forsvareren til piloten, Patrik Lundevall-Unger, at hans klient forteller at han ble lurt til å frakte lasten. Småflypiloten er en tysk mann.

– Min klient mener å ha bli dratt inn i dette og blitt brukt som uvitende pilot, sier Lundevall-Unger til TV 2.

– Han forteller at det i utgangspunktet var en annen småflypilot som skulle ta turen. Men ettersom flyet til denne piloten var ødelagt, og han ble spurt om å frakte noen til Oslo, sier forsvareren.

Han understreker også at hans klient er villig til å samarbeide med politiet.

(NTB/TV 2)