– Jeg fortalte ham akkurat hva jeg tenkte rett etter kampslutt

Nederlands landslagssjef Ronald Koeman mener Virgil van Dijk må kutte ut feilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øverst: Se hvordan Virgil van Dijk reagerte på ros fra Brede Hangeland.

– Virgil van Dijk er Premier Leagues beste midtstopper. Det mener TV 2s ekspert Brede Hangeland.

Liverpool-stopperen har briljert i Premier League etter overgangen fra Celtic i 2015.

– Han har en enorm fysikk, i tillegg har han veldig imponerende fart, og lederegenskaper. Han er en autoritet, og hans autoritet smitter over på resten av laget. Liverpools forsvarsrekke har blitt mye bedre etter at han kom inn i laget, sier Brede Hangeland om den nederlandske midtstopperen.

Samtidig viser han fremdeles at han ikke er utlært.

Senest søndag slapp van Dijk med skrekken etter å ha laget et unødvendig straffespark mot Manchester City like før slutt.

Riyad Mahrez banket som kjent ballen langt over mål, og dermed endte storkampen 0-0.

Nå ber Nederlands landslagssjef Ronald Koeman sin kaptein om å kutte ut feilene. Han har fremdeles ikke glemt 1-2-tapet mot verdensmester Frankrike i forrige runde av Nations League.

«Oranje» gikk mot et særdeles imponerende bortepoeng da Olivier Giroud knuste Virgil van Dijk i en duell og banket inn vinnermålet.

– Jeg fortalte Virgil akkurat hva jeg tenkte innen 30 sekunder etter kampslutt, sier Koeman ifølge Mirror.

Lørdag venter Tyskland. Den kampen ser du direkte på TV 2 Sport 1 og Sumo klokken 20.45.

– Jeg kjenner ham så godt, og det betyr at jeg vet hva hans lyter er. Virgil må bli bedre. Ikke mye, men av og til er han litt for nonchalant. Det må endre seg.

– Det er situasjoner der du er nødt til å være tett oppi spissen du markerer. Men når det gjelder van Dijk er han noen ganger litt for avslappet, på grunn av den enorme styrken og kraften han har, sier den tidligere midtstopperen ifølge Mirror.

Koeman har også fått med seg Liverpool-stopperens blemme mot Manchester City.

– Han kunne se på ansiktet mitt på mandag, da han ankom treningsleiren vår i Zeist, akkurat hva jeg tenkte om straffen han laget.

– Taklingen kostet laget, og Virgil innså at han hadde gjort en dårlig avgjørelse. Det vil ikke påvirke hans sjanser med meg, han er fortsatt min viktigste mann, men jeg ønsker at han skal bli bedre, sier Koeman.

Virgil van Dijk var også den første til å innrømme at det var en dårlig idé å takle Leroy Sané.

– Det var ikke smart å kaste seg inn der. Det var straffe, og det skulle ikke ha skjedd. Men jeg er veldig glad for at vi ikke slapp inn, sa stopperkjempen til Sky Sports etter kampslutt.

Se Nederland-Tyskland i Nations League direkte på TV 2 Sport 1 og Sumo klokken 20.45.