HAR GÅTT BORT: Christer Modin (49) er død.
HAR GÅTT BORT: Christer Modin (49) er død. Foto: Petter Nyquist

Petter Uteligger-Christer (49) er død: – Var helt rå

Christer Modin, blant annet kjent fra TV 2-serien «Petter Uteligger: En ny sjanse», har gått bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er stiftelsen Erlik som deler nyheten om at Christer Modin (49) er død. Modin hedres med minneord skrevet av miljøarbeider i =Oslo, Even Skyrud, med tittelen «Christer var helt rå».

– Christer var den første av =Oslo-selgerne jeg ble skikkelig kjent med. Han var også den jeg har krangla mest med, i de syv åra som er gått, skriver Skyrud.

Intervjuet kongen

Modin var en av deres første selgere av =Oslo-magasinet da de startet opp i 2005, og har siden vært en synlig talsperson magasinet og rusmiljøet generelt. Han var særlig opptatt av at unge ikke skulle havne utpå.

I 2010 intervjuet han også kong Harald til =Oslos julemagasin, og ble så invitert av kongeparet for å se teateret «=Oslo» i Det norske teateret to år etter.

Livet tok en helomvending

I senere tid har TV-seere landet rundt fått gleden av å bli kjent med Christer gjennom Petter Nyquists dokumentarserier «Petter Uteligger» fra 2015 og «Petter Uteligger: En ny sjanse» fra våren 2018.

I et intervju med Senkveld tidligere i vår, fortalte Modin at den nye jobben som barista ved =Kaffe førte til at livet hans tok en helomvending.

– Jeg gleder meg til å gå på jobb, og synes det er artig, konstaterte han den gang.

«Han er jo helt rå»

Her var også Skyrud for å overvære intervjuet i kulissene.

– Han skinte nesten mer enn noen gang. Stolt, frekk og modig tok han mer eller mindre over hele showet. Ved siden av meg foran skjermen sto neste gjest, fersk Kjendisfarmen-vinner Pål Anders Ullevålseter, og måpte mens Christer skrudde opp sjarmen hakk etter hakk. Han så på meg, og sa beundrende: «Han er jo helt rå», så opp på Christer igjen, og gjentok «helt rå» et par ganger. Jeg sa meg enig, skriver Skyrud.

Som følge av tungt rusmisbruk fra tenårene av led Christer av nyresvikt og en rekke andre plager.

– Jeg tenkte ofte at det kom til å bli godt for Christer å slippe alle smertene, den dagen kroppen hans ikke orka mer. Jeg er ikke så sikker på om han hadde vært enig. Han var en fighter, en som ikke la seg ned og ga opp, skriver Skyrud.